Podvožnjak u naselju Sutivan preplavljen fekalijama

Visina otpadnih voda dostigla pola metra, a Sutivanom se širi nesnosan smrad

938 pregleda 1 komentar(a)
Podvožnjak u Sutivanu, Foto: Jadanka Ćetković
Podvožnjak u Sutivanu, Foto: Jadanka Ćetković

Višegodišnji problem izlivanja fekalija u podvožnjaku u bjelopoljskom prigradskom naselju Sutivan još nije riješen.

Mještani ukazuju da su nakon nedavnih padavina fekalije prekrile donji dio podvožnjaka i da niko više ne može tuda da prođe.

Ističu da je prava sreća što učenici ne idu u školu zbog epidemije koronavirusa.

“Visina fekalnih voda dostiže skoro pola metra. Tražimo da konačno reaguje lokalna uprava. Okolinom se širi nesnosan smrad. Više puta smo slali zahtjeve opštinskim službama i dobijali pisane odgovore da će se vrlo brzo pronaći rješenje. Još jednom apelujemo na nadležne inspekcijske službe da konačno dođu do ovog našeg podvožnjaka i zabrane prolaz i onim hrabrima koji se jedino u ribarskim čizmama usuđuju da krenu u poduhvat prolaska podvožnjakom koji zbog eventualne zaraze može za nekoga biti i koban”, ogorčeni su mještani Sutivana.

Milosav Kojović objašnjava da problem datira od kada je napravljen. “Nijesmo ni svjesni koliko se ljudi, posebno djeca, u ovom prolazu mogu zaraziti”, kazao je Kojović.

Mještani ističu da se do osnovne škole, zbog koje je izgrađen nadvožnjak može doći jedino kroz fekalije ili prelaskom željezničke pruge.

Potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović je kazao da su nakon saznanja da je prolaz kroz podvožnjak postao nemoguć, naložili Javnom preduzeću “Komunalno Lim” da angažuje svoje radnike i mehanizaciju i stvore uslove za nesmetan prolaz.

“U ličnom razgovoru to je potvrdio i predsjednik Opštine Petar Smolović, koji je naložio da se ovaj posao uradi hitno. Da se prvo sve dobro očisti, a onda uz angažovanjem odgovarajućih službi uradi sve da se pokupe otpadne vode koje stalno prave probleme u podvožnjaku i da se sve uradi na trajan način uz angažovanje savjeta mjesne zajednice”, kazao je Bećirović.

Bonus video: