Koncesionari uništavaju puteve

Iz najvećeg bjelopoljskog sela upozoravaju da Vojska i Opština uzalud čine sve da se putevi srede

1505 pregleda 0 komentar(a)
Vojska uređuje put u Baricama, Foto: VCG
Vojska uređuje put u Baricama, Foto: VCG

Pripadnici Vojske Cne Gore u saradnji sa bjelopoljskom lokalnom samoupravom sanirali su putni pravac Reljin kamen, na granici sa pljevaljskom opštinom - od Barica do mjesta Pisana jela.

“Vojska Crne Gore je sa svojom mehanizacijom odlično obavila posao na sanaciji puta u selu Barice, koje je ujedno i najveće selo u bjelopoljskoj opštini. Ne moramo da podsjećamo koliko je sanacija, popravka puteva bitna za za sve mještane, kojim ujedno olakšavamo, pomažemo, razvijamo a samim tim i oživljavamo seoska domaćinstva. Stvaranjem kvalitetne infrastrukture podstičemo mlade da se okrenu selu, da se bave poljoprivredom i stočarstvom jer je ovo primjer da činimo sve da stvorimo što kvalitetnije uslove za to”, kazao je predsjednik MZ “Galica” Vukoman Krgović.

Mještani tog kraja apeluju na predsjednika Opštine Petra Smolovića da posreduje u pomoći da koncesionari, koji se bave eksploatacijom šume na tom području ispune svoje obaveze popravke puteva, te da ih ubuduće redovno izvršavaju.

Krgović je apelovao na predsjednika Smolovića tražeći da svojim autoritetom utiče na koncesionare jer je novac, koji je lokalna samouprava opredijelila za nasipanje i popravku praktično bačen, jer se radi o zemljanim putevima, koji nijesu prilagođeni teretima koji se njima prevoze, te se veoma brzo devastiraju, a koncesionari ih svojim ponašanjem potpuno unište.

“Tu, prije svega, mislimo na putne pravce Sokolac, Šljemena, Rudo Polje, Kameno Polje, Pisana Jela, Sokolac, Zaboj koji čine prsten u saobraćajnom smislu. Moramo napomenuti da građani ovih sela neće dozvoliti dalje korišćenje šuma sve dok se koncesionari ovako ponašaju i ne saniraju pomenute putne pravce, jer nam je očigledna namjera koncesionara da ove godine promijeni rutu i građu izvoze novonastalim pravcem preko Barica, koji je Vojska Crne Gore upravo sanirala, a koje oni žele svojim nedomaćinskim ponašanjem ove sezone da unište”, navodi Krgović.

Bonus video: