Mještani šekularskih sela: Nađite lopove, sve pokradoše

Odnose sve što im dođe do ruke, zbog inertnog odnosa nadležnih i blagih kazni, tvrde u Šekularu
413 pregleda 3 komentar(a)
Šekular, Foto: Tufik Softić
Šekular, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.02.2018. 18:38h

Mještani šekularskih sela pozvali su nadležne da spriječe učestale krađe i pronađu provalnike koji su posljednjih mjeseci nekoliko puta obijali njihove kuće.

Zatražili su da se “najoštrije osude počinioca tih krivičnih djela” u okolini Berana. Navode da je nedopustivo da se pojedinci koji su počinila brojne provalne krađe mirno šetaju gradom.

“Nekoliko puta su mi obijali kuću u Šekularu i iz nje odnosili vrijedne stvari. To se dešavalo i mojom komšijama. Sve smo to uredno prijavljivali, ali nikada nijesmo dobili odgovor ko je to uradio. To nas je duboko ogorčilo i unijelo nesigurnost kod poštenog naroda, jer nema ništa neprijatnije nego kad čovjek naiđe na obijena kućna vrata. Najviše nas boli što nadležni nijesu uspjeli da otkiriju lopove, iako je to, po mom mišljenju, lako uraditi“, kaže mještanin Šekulara Blagoje Šarić.

Mještani ističu da lopovi posljednjih godina u kontinuitetu nastavljaju da upadaju u kuće i da odnose sve što im dođe do ruke, zbog inertnog odnosa nadležnih i blagih kazni.

“Ukoliko se nastavi sa dosadašnjom praksom, mještani će biti primorani da javno protestuju ili da se samoorganizuju kako bi sačuvali svoju imovinu. Bilo je primjera da pojedini lopovi budu uhvaćeni u krađi i da policija odradi svoj posao, a da u daljem postupku procesuiranja ili budu pušteni da se brane sa slobode ili im bude izrečena blaga kazna. Zato apelujemo da se vinovnicima ovako nečasnih radnji odredi zaslužena kazna”.

Da su krađe na području učestale i da lopovi ne prezaju ni od čega, najslikovitije govori slučaj o kojem su “Vijesti” pisale, kada su sa kapele u izgradnji u selu Donje Zaostro, pokradeni eloksirani prozori i vrata. Član Savjeta te MZ Veselin Radičević rekao je ni poslije mjesec dana vinovnici nesvakidašnje krađe nijesu pronađeni, kao ni mnogi drugi koji su u posljednjih nekoliko godina, kako tvrdi, obili svaku drugu kuću u selu.

Bonus video: