Otvoren kružni tok; Radović: Hotelska družina za javni toalet potrošila 300.000 eura

Skup u Petrovcu kao da je označio i početak predizborne kampanje, jer u Budvi do oktobra moraju biti organizovani lokalni izbori. Navodeći da je Opština u ovaj projekat uložila 250 hiljada eura, Radović je kazao da je jedini legitimno izabrani predsjednik SO Budva

24967 pregleda 321 reakcija 13 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Vuk Lajović
Sa svečanosti, Foto: Vuk Lajović

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Budva, Marko Carević i Krsto Radović, svečano su danas otvorili kružni tok u Petrovcu.

Otvaranje, kome je prisustvovalo više desetina građana, organizovano je u jeku političke krize koja trese metropolu turizma, jer 17 odbornika DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković tvrde da su na sjednici u TN "Slovenska plaža” smijenili gradske čelnike, dok vladajuća koalicija sa druge strane tvrdi da je u pitanju nezakonita sjednica i otimanje vlasti političkom korupcijom.

Skup u Petrovcu kao da je označio i početak predizborne kampanje, jer u Budvi do oktobra moraju biti organizovani lokalni izbori.

Navodeći da je Opština u ovaj projekat uložila 250 hiljada eura, Radović je kazao da je jedini legitimno izabrani predsjednik, te se osvrnuo i na “grupu turista iz Slovenske plaže”.

“Oni turisti koji su ovih dana po hotelskim recepcijama glumili budvansku skupštinu za jedan javni toalet od par desetina kvadrata potrošili su 300 hiljada eura vašeg novca”, kazao je Radović i poručio građanima da ne zaborave šta je sve u proteklih četiri godine urađeno u Petrovcu taksativno nabrajajući infrastrukturne projekte koji su realizovani.

Navodeći da je moglo i više biti urađeno, te da građani neće zaboraviti šta je sve gradska uprava uradila, Radović je kazao da je njihova obaveza da građani zaborave na “turiste sa Slovenske plaže”.

“Oni se u slobodno vrijeme mogu igrati vlasti ili doći čim pustimo u funkciju ovaj kružno tok i uvjere se kako radi ozbiljna i odgovorna vlast”, kazao Radović.

Gradonačelnik Carević kazao je da je ova gradska vlast ispunjavala obećanja data građanima.

“Ono što kažemo to i uradimo i ovaj projekat je dokaz tome. Nastavićemo da radimo jer smatramo da je ovaj dio opštine decenijama unazad neopravdano zapostavljen vlašću DPS. Danas imamo na djelu jednu družinu o kojoj ne želim da trošim riječi, jer mi je poniženje da o njima govorim. Vidjeli ste 30 godina kako su oni funkcionisali, mi smo pokazali i ovim projektom kako treba raditi. Uvjeren sam da na sljedećim izborima građani neće imati težak zadatak i kome ćete dati povjerenje. Mi i vi smo tim i mi ćemo biti uvijek ljudi iz naroda, koji će slušati glas građana, jer mi smo vaš servis”, kazao je Carević i zahvalio se porodici Sabljić sa kojima je riješen problem oko imovinskog pitanja.

Sa otvaranja kružnog toka
Sa otvaranja kružnog tokafoto: Opština Budva

Sekretar za investicije Mladen Mikijelj poručio je građanima da je ponosan što se danas upravo nalazi u Petrovcu gdje je završen značajan infrastrukturni projekat.

“To ne bih mijenjao sa bilo kojim hotelom. Želim i da se izvinim što su radovi trajali možda duže nego što smo planirali, ali definitvno nijesmo htjeli da radimo polovično, nego u skladu sa pravilima struke, da bi kružni tok izgledao ovako, kako izgleda. Pored saobraćajnog, riješen problem atmosferskih voda. Ovo je vaša zasluga , jer ste 2016. mijenjalikorupciju i kriminal za ljude koji žele da rade u interesunašega grada. Svima nama je važnija vaša podrška i da vas mozemo pogledati u oči, nego bilo koja vlast i privilegije. Ova vlast radi u vašu korist”, poručio je Mikijelj građanima. Predsjednik MZ Petrovac Željko Bjelica kazao je da je izgradnjom kružnog toka riješen veliki problem bezbjednosti saobraćaja koji je bio u Petrovcu.

“Dobili smo i na ljepoti našega grada. Petrovac je potpuno promijenio izgled”, kazao je Bjelica.

Bonus video: