Drekalović odgovorio Pavličić: Zahtjev za odštetu potcijenjen

Drekalović poručuje da je na presuđeni iznos uticalo izjašnjanje Vlade spočetka 2019. koje je Pavličić dostavila sudu u Strazburu

6833 pregleda 7 komentar(a)
“KIPS i dalje trpi opstrukcije Glavnog grada”
“KIPS i dalje trpi opstrukcije Glavnog grada”

Vlasnik i direktor preduzeća KIPS Risto Drekalović poručio je da njihov zahtjev za odštetu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu nije pretenciozan, neosnovan ni nerealan, već je potcijenjen.

On je to saopštio reagujući na izjavu gdje je zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentine Pavličić, koja je ranije u razgovora za “Vijesti” kazala da su KIPS i Drekalović svoj odštetni zahtjev postavili „pretenciozno“, „neosnovano“ i „nerealno visoko“ u iznosu od nekoliko desetina miliona eura.

Drekalović poručuje da je na presuđeni iznos uticalo izjašnjanje Vlade spočetka 2019. koje je Pavličić dostavila sudu u Strazburu. U izjašnjenu je Pavličićeva, kaže vlasnik kompanije, pokušala da dokaže da je KIPS, otvaranjem tržnog centra na Cijevni 2008, kompenzovao štetu koju trpi zbog neotvaranja tržnog centra na Starom aerodromu.

“Nažalost, sud nije dao KIPS-u šansu da opovrgne ovu besmislenu tvrdnju...Besmislenu jer KIPS nema zakonskih ograničenja da posluje na više lokacija u Podgorici, kao što to radi i konkurencija. Bavljenje Pavličić planovima KIPS-a gdje će i koliko tržnih centara da gradi u Podgorici u najmanju ruku je smiješno...”, naveo je Drekalović u regovanju.

Istako je i da predmet još nije zaključen, a da KIPS trpi i dalje opstrukcije Glavnog grada.

„Da Cijevna nije jedina lokacija u Podgorici na kojoj želi da gradi, KIPS dokazuje i kupovinom lokacije na Zabjelu. Već dvije godine KIPS ne može da gradi tu zbog opstrukcija Glavnog grada. U pokušaju da dokaže prednosti lokacije Cijevna nad lokacijom na Starom aerodormu, Pavličićeva u svom obraćanju sudu je tvrdila da je ‘lokacija Cijevna kompletno opremljena komunalnom infrastrukturom’, dok je na Starom aerodromu komunalno nerazvijena’. Očigledna je istina da je lokacija Cijevna bila potpuno komunalno neopremljena i za to postoje nesporni i očigledni dokazi (ni do danas nije komunalno opremljena),...”, poručuje direktor KIPS-a.

Pavličićeva je, navodi Drekalović navela prednosti lokacije “Cijevna”, jer je “parcela na Starom aerodromu udaljena 11,3 kilometra od aerodroma Podgorica, 2,6 kilometra d glavnog magistralnog puta M-2 i 2,3 kilometra od željezničke stanice Podgorica”:

”Međutim, kakve ima veze udaljenost aerodroma i željezničke stanice od tržnog centra iz ugla ostvarivanja profita? Da li putnici nose u avionu ili vozu ciment, željezo, keramičke pločice, kablove, vodovodne cijevi, vrata i prozore, namještaj...”.

Bonus video: