Opština Tivat: Kontrola primjene mjera NKT u pekarama, radnjama, ugostiteljskim objektima...

"Izvršena je kontrola frekventnih mjesta kao što su zelena pijaca, prostor ispred zgrade Pošte Crne Gore i ispred područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Tivat", piše u saopštenju

5173 pregleda 2 komentar(a)
Kontrola u Tivtu, Foto: Opština Tivat
Kontrola u Tivtu, Foto: Opština Tivat

Službenici Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove Opštine Tivat danas su od jutarnjih sati, obišli veći broj lokacija u Tivtu i intezivno kontrolisali sprovođenje preporuka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Opštine Tivat.

"Kontrola je vršena na sljedećim lokacijama: u svim pekarama, trgovačkim radnjama i ugostiteljskim objektima, na potezu od Gradiošnice do Lepetana. Na glavnom gradskom šetalištu Pine kontrolisani su svi objekti, a predmet kontrole su i redovi ispred objekata, odnosno spontana javna okupljanja", ističe se u saopštenju Opštine Tivat.

U saopštenju se dodaje da su službenici Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove obišli sve javne površine sa akcentom na igrališta za djecu i parkove.

"Izvršena je kontrola frekventnih mjesta kao što su zelena pijaca, prostor ispred zgrade Pošte Crne Gore i ispred područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Tivat", piše u saopštenju.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Jovica Stojković rekao je da je stupanjem na snagu Zakon o dopuni Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uprava za inspekcijske poslove Opštine Tivat dobila ovlašćenja po kojima će nepoštovaocima mjera NKT, izricati mjere, tj. sankcije predviđene ovim Zakonom.

Stojković
Stojkovićfoto: Opština Tivat

"Ove sankcije su novčane prirode i vrlo su visoke, tako da upozoravamo sve građane, korisnike usluga, kao i pravna i odgovorna lica, da se pridržavaju svih mjera, kako bismo zajednički sačuvali zdravlje i život našiih građana, a kako bismo sebe spasili visokih novčanih kazni", naglasio je Stojković.

Iz Opštine Tivat su poručili da je pojačana kontrola koju sprovode ova dva opštinska organa, rezultat zaključaka Opštinskog tima za spašavanje, koji je od pojave prvog slučaja zaraze koronavirusom u Tivtu, zasijedao dva puta.

"Za nepoštovanje mjera mogu biti izrečene kazne od 2.000 do 20.000 eura za pravno lice, odnosno 350 do 6.000 eura za preduzetnike, kao i od 100 do 2.000 eura za fizička lica", zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.

Bonus video: