KCCG: Dva pacijenta oboljela od koronavirusa životno ugrožena

"Još jednom podsjećamo i apelujemo na građane da poštuju mjere prevencije i obavezno nose zapštitne maske, održavaju fizičku distancu i higijenu ruku jer, je dokazano da je ovo najbolji put da se spriječi dalje širenje infekcije", ističe se u saopštenju KCCG"

14906 pregleda 8 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno se liječi 28 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa od kojih je sedam u Poluintenzivnoj jedinici, a dva u Jedinici intenzivnog liječenja i vitalno su ugrožena, saopšteno je danas iz KCCG.

"Osim pacijenata koji su u Jedinici intenzivnog liječenja, ostali su trenutno stabilnih vitalnih parametara. Još jednom podsjećamo i apelujemo na građane da poštuju mjere prevencije i obavezno nose zapštitne maske, održavaju fizičku distancu i higijenu ruku jer, je dokazano da je ovo najbolji put da se spriječi dalje širenje infekcije", ističe se u saopštenju KCCG.

U saopštenju se dodaje da svakodnevno povećanje broja inficiranih koronavirusom u Crnoj Gori, bilježi i veći priliv pacijenata na bolničkom liječenju ne samo u KCCG već i na nivou države.

"Odgovornim ponašanjem svakog pojedinaca, te čuvanjem ličnog zdravlja, čuvamo i zdravlje naših porodica i cijele populacije", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: