Mugoša: Vučić da ostavi Crnu Goru na miru i da ne iznosi neistine

Mugoša je poručio svim građanima koji imaju simptome da ostanu doma, da se ne kreću i da se jave izabranom ljekaru, ili nadležnom epidemiologu

99602 pregleda 2378 reakcija 382 komentar(a)
Mugoša, Foto: Boris Pejović
Mugoša, Foto: Boris Pejović

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša poručio je građanima da smanje kontakte i ostanu doma kad god mogu, ugostiteljima i privrednicima da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne iznosi neistine i da Crnu Goru ostavi na miru.

Mugoša je, u izjavi za PR Centar, kazao da se mjesecima ponavlja da su distanca, higijena i maska jedini način da se građani zaštite od koronavirusa.

„Smanjite kontakte, ostanite kući kad god možete, jer ova bitka se apsolutno ne može dobiti bez vaše pomoći i pravilnog postupanja. Broj zaraženih konstantno raste. Moramo sačuvati naše porodice, naše prijatelje“, poručio je Mugoša.

On je poručio svim građanima koji imaju simptome da ostanu doma, da se ne kreću i da se jave izabranom ljekaru, ili nadležnom epidemiologu.

„Obavezno se izolujte dok god se ne utvrdi razlog simptoma, a ukućani neka izlaze samo po potrebi i obavezno nose masku od momenta izlaska iz kuće. Pozivam vas na odgovornost, empatiju i podršku u cilju zajedničkog očuvanja zdravlja“, poručio je Mugoša.

Istakao je da je uvidom u situaciju na terenu uočeno nepoštovanje mjera u ugostiteljskim objektima.

„Vaš rad zavisi od poštovanja mjera i zdravlja građana. Vi morate pomoći i biti odgovorni da bi sačuvali naše građane, radna mjesta i djelatnosti“, kazao je Mugoša.

On je apelovao na sve ugostitelje i privrednike da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze i da kao jedinu alternativu ne ostavljaju zatvaranje djelatnosti.

„Čuvajmo zdravlje naših građana, čuvajmo nešu ekonomiju i naše živote“, apelovao je Mugoša.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nema ni laboratoriju za PCR testove, Mugoša je rekao da njegove tvrdnje ne zalužuju komentar.

„On sigurno ima većih briga i ne razumijem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, jer ovaj virus predstavlja ozbiljnu prijetnju. Da je to shvatio na vrijeme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu bila bolja“, rekao je Mugoša.

On je kazao da kolege epidemiolozi iz Srbije znaju da se u Crnoj Gori jedino radi PCR dijagnostika.

„ A gospodinu Vučiću poručujem da ipak sluša struku i ostavi nas na miru“, poručio je Mugoša.

Bonus video: