Begić: Virus se prenosi lakše nego što je bilo ko očekivao, epidemiloška situacija u Pljevljima komplikovana

Koronavirusom u Pljevljima je trenutno zaraženo 16 građana, a njih četvoro je hospitalizovano.

48608 pregleda 356 reakcija 59 komentar(a)
Begić, Foto: Goran Malidžan
Begić, Foto: Goran Malidžan

Epidemiološka situacija u Pljevljima izazvana virusom kovid 19 je složena i dodatno se komplikuje, ocjenjeno je nakon današnje sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojem je presjedavao predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

Sjednici je prisustvovao i člana Nacionalnog koordinacionog tijela Senad Begić.

Covidom 19 u Pljevljima je trenutno zaraženo 16 građana, a njih četvoro je hospitalizovano.

„U samoizolaciji nalazi se 119 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom 62 osobe. Četrdeset sedam osoba bile su u kontaktu u sa pozitivnim pacijentima. Na analizu u Institut za javno zdravlje poslato je 566 uzoraka iz Pljevalja“, rekla je epidemiološkinja pljevaljskog Doma zdravlja Biljana Čarkilović.

Kazala je da se u Pljevljima epidemiološka situacija dodatno komplikuje jer se povećava broj zarađenih osoba starijih od 60 godina.

Epidemiološku situaciju u Pljevljima epidemiolog Senad Begić ocjenio je kao poprilično komplikovanu i kao druge crnogorske opštine nosi potencijal za dalji razvoj novooboljelih u danima koji su pred nama“.

Sa sjednice
Sa sjednicefoto: Goran Malidžan

„Radi se o činjenici da se novi koronavirus lakše prenosi nego što je to bilo ko očekivao. Jedino što nam je ostalo i na čemu možemo da insistiramo i jedino što može sve da nas spasi je striktno pridržavanje mjera prevencije. Ja se iskreno nadam, a vidio sam da su građani Pljevalja poprilično svjesni situacije i nadam se da će njhovo ponašanje biti takvo da neće dovesti do nekog daljeg pooštravanje mjera“, rekao je Begić.

Predsjednik Opštine Igor Golubović kazao je da je vanredna sjednica lokalnog štaba za zaštitu i spašavanje održana zbog značajno pogoršane epidemiološke situacije u Pljevljima izazvane novim koronavirusom.

On je kazao da epidemija "polako daje zabrinjavajući karakter u Pljevljima".

Golubović je kazao da od večeras ugostiteljski objekti neće moći da rade više od 23 sata, a da će sprovođenje te mjere nadgledati Komunalna policija.

Bonus video: