Anđelić novi v.d. Agencije za sprečavanje korupcije

Anđelić u drugom krugu dobio podršku četiri od pet članova, dok Savo Milašinović u drugom krugu nije imao podršku nijednog člana Savjeta

18515 pregleda 61 reakcija 35 komentar(a)
Sa ranije sjednice ASK, Foto: Boris Pejović
Sa ranije sjednice ASK, Foto: Boris Pejović

Načelnik pravnog sektora u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) Luka Anđelić novi je vršilac dužnosti te institucije.

Anđelić će vršilac dužnosti biti najduže tri mjeseca, odnosno do izbora novog rukovodioca Agencije ukoliko se to tokom njegovog v.d. mandata dogodi.

Za njegov izbor glasalo je četiri od pet članova Savjeta, a tome se usprotivio Zlatko Vujović.

Savjet je danas mogao da bira između pet kandidata za novog v.d. direktora, a pored aktuelnog Sava Milašinovića za tu funkciju u igri bili čelnici nekoliko sektora u Agenciji - Maja Karas Bošković, Dušan Drakić, Marina Mićunović.

Karas Bošković je članovima Savjeta saopštila da ona podržava Milašinovića da bude reizabran za funkciju v.d. direktora što je za nju značilo i kraj intervjua sa članovima Savjeta.

Milašinović, Mićunović i Anđelić su u prvom krugu glasanja dobili po tri od pet glasova.

Protiv izbora Milašinovića bili su Vujović i predsjednik savjeta Momčilo Radulović.

U prvom krugu glasanja Mićunović je dobila podršku tri člana savjeta, Vujovića, Radulovića i Čabarkape, dok su ostali bili uzdržani.

Kad je Anđelić u pitanju, Vujović je glasao protiv, a Radulović bio uzdržan, pa je novi v.d. u prvom krugu imao podršku tri člana savjeta.

Drakić je u prvom krugu dobio dva glasa, od Vujovića i Radulovića.

U drugom krugu glasanja, Mićunović je dobila dva glasa i to od članova Savjeta iz NVO - Vujovića i Radulovića, dok je Čabarkapa povukao svoj raniji glas.

Anđelić, novi v.d. Agencije dobio je u drugom krugu podršku četiri od pet članova, dok Savo Milašinović u drugom krugu nije imao podršku nijednog člana Savjeta.

"Vijesti" nezvanično saznaju i da su partije na vlasti navodno lobirale za Milašinovića, a da im je druga opcija bio Anđelić.

Bonus video: