"Situacija u Petnjici pod kontrolom, poseban izazov je blizina granice sa Srbijom"

Direktor KCCG-a Jevto Eraković rekao da je NKT dalo sve neophodne informacije koje bi trebalo da posluže u cilju boljeg i efikasnijeg rada u narednim danima

11425 pregleda 116 reakcija 18 komentar(a)
Sa sastanka u Petnjici, Foto: KCCG
Sa sastanka u Petnjici, Foto: KCCG

Situacija u Petnjici trenutno je pod kontrolom, ali poseban izazov je blizina granice sa Srbijom gdje postoje velika žarišta, ocijenjeno je na sastanku članova medicinskog tima Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) sa predstavnicima Opštine i Doma zdravlja Berane.

Medicinski tim NKT je, kako je saopšteno iz Kliničkog centra (KCCG), obišao danas Berane i Petnjicu.

„Opštinski krizni štab Petnjica je preduzeo sve mjere i sprovodi aktivnosti u skladu sa preporukama NKT-a, tako da je situacija u ovoj Opštini kada je u pitanju epidemija COVID-19 trenutno pod kontrolom“, ocijenjeno je na sastanku.

Direktor KCCG-a Jevto Eraković rekao da je NKT dalo sve neophodne informacije koje bi trebalo da posluže u cilju boljeg i efikasnijeg rada u narednim danima.

„Ono što jeste i što predstavlja poseban izazov jeste blizina granice sa Srbijom gdje postoje velika žarišta i gdje bukti epidemija“, rekao je Eraković.

Eraković
Erakovićfoto: KCCG

Prema njegovim riječima, osnovni izazov jeste spriječiti dolazak i ilegalan prelazak te granice.

Eraković je kazao da aktivnosti koje slijede u narednim danima, pod okriljem Opštinskog kriznog štaba, poslužiće kao reper, dodajući da očekuje da će nakon isteka tog perioda zajednički konstatovati da je Petnjica dobro odgovorila.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović kazao je da je situacija drugačija u odnosu na prvi talas.

Agović
Agovićfoto: KCCG

„Imamo određeni broj zaraženih ljudi, ali u ovom momentu to nije alarmantno“, rekao je Agović.

Rukovodilac Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović je, prilikom obilaska Berana, kazao da kada je upitanju lična zaštitna oprema i sve ostalo što je neophodno, beranska bolnica je apsolutno dobro snabdjevena.

Lazović
Lazovićfoto: KCCG

On je ocijenio da je beranska bolnica u talasu pandemije organizovana na odličan način i da imaju odličnu saradnju sa reginalnom bolnicom u Bijelom Polju.

Direktor Opšte bolnice Berane Budimir Dabetić kazao je da su na sastanku sa Lazovićem i članovima NKT-a razgovarali o zdravstvenoj situaciji u Beranama, organizaciji beranske bolnice i o liječenju pacijente.

Dabetić
Dabetićfoto: KCCG

„Dobili smo i sugestije i razmijenili mišljenja. I još jednom želim da zahvalim Lazoviću i ostaloj ekipi na ovoj posjeti koja nam je puno značila“, zaključio je Dabetić.

Bonus video: