Saobraćaj uspostavljen: Na prugu Podgorica-Kolašin se odronilo sedam kubnih metara zemlje

Željeznički saobraćaj na tom dijelu pruge biće uspostavljen do kraja dana, a sve ekipe rade na otklanjanju posljedica nevremena, rečeno je iz Željezničkog prevoza
128 pregleda 0 komentar(a)
pruga, snijeg, Foto: Shutterstock
pruga, snijeg, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2018. 13:24h

Saobraćaj na pruzi Podgorica-Kolašin koji je jutros bio prekinut od šest sati zbog odrona u mjestu Trebješica uspostavljen je oko 12 sati, potvrđeno je "Vijestima".

Kako je ranije saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG), na prugu se odronilo sedam kubnih metara zemlje, kamenja i ostalog materijala.

Zbog toga međunarodni voz iz Beograda i lokalni iz Bijelog Polja zaustavljeni su u Kolašinu, a voz koji sobraća na relaciji Bar- Bijelo Polje u Podgorici.

„Odmah po odronu, ekipe za održavanje željezničke infrastrukture su pristupile otklanjanju mateijala. Odron je izazvalo nevrijeme, koje je zahvatilo cijelu državu, to jest, jak orkanski vjetar i kiša. Autobusom Željezničkog prevoza, putnici iz lokalnog voza iz Bara su prevezeni do Kolašina. Autobusi su već u Kolašinu preuzeli i putnike međunarodnog voza iz Beograda, odnosno lokalnog iz Bijelog Polja i oni su na putu prema Podgorici i Baru", kazala je Amina Murić iz ŽP CG.

Prema njenim riječima, željeznički saobraćaj na tom dijelu pruge biće uspostavljen do kraja dana, a sve ekipe rade na otklanjanju posljedica nevremena.

Organizovan autobuski prevoz

Murić je kazala Radiju Crne Gore da je za te putnike obezbijeđen autobuski prevoz. "Za putnike koji su jutros krenuli iz Bara angažovan je autobuski prevoz iz Podgorice do Kolašina. Takođe, dva autobusa su stigli u Kolašin koji su preuzeli putnike iz međunarodnog i lokalnog voza", saopštila je Murić.

Bonus video: