Mugoša o izjavi Damjanovića: Htio sam samo slikovito da opišem šta nas čeka

"Žao mi je ako je drugačije protumačeno", rekao je Mugoša

28495 pregleda 312 reakcija 46 komentar(a)
Mugoša, Foto: PR Centar
Mugoša, Foto: PR Centar

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša na današnjoj konferenciji komentarisao je izjavu nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića

Damjanović je prije nekoliko dana rekao da je Boban Mugoša priznao da je rekao Senadu Begiću da, ako se raspišu izbori onda nam je pukla pogibija.

"To je jedna narodna izreka, koja u mirnodopskom periodu kaže da ustvari ćete imati još više posla i da će vas glava još više boljeti i samo je u tom smislu kao šala izrečena. Jer je to značilo da pored ovog što radimo - pravljenje strategije, akiconih planova, procjena, predlaganje mjera, kooridnacija cijelim sistemom, funkcionisanja epidemioloških službi, primanja poziva, uzorkovanja, testiranja i sve ono što mi radimo kao i ove komunikacije sa vama - i to spada u dio našeg posla. Dodaje se još jedan izazovan posao koji je obaveza Instituta, da na zahtjev relevantnih institucija predloži način kako da se omogući način da se glasa, a da svi mogu da biraju i da budu birani, odnosno da proces u toku izbora teče fer i svi budu zadovoljni. Žao mi je ako je drugačije protumačeno, ali htio sam samo slikovito da opišem šta nas čeka u smislu posla", rekao je Mugoša.

Bonus video: