Bošnjak o drugom ispitnom roku na Medicinskom: Od 84 kandidata, njih 32 je položilo

Šehović je kazao da je tačno da je niska prolaznost, ali i da je promjenjena literatura i da je moguće da je to jedan od razloga male prolaznosti

25085 pregleda 259 reakcija 41 komentar(a)
Bošnjak daans u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Bošnjak daans u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 24.07.2020. 14:04h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak je istakla da su i rezultati drugog ispitnog roka za Medicinski fakultet porazni.

"Od 84 kandidata, samo je njih 32 položilo ispit", istakla je Bošnjak.

Ona je ministra prosvjete Damira Šehovića pitala koliko je od 102 kandidata za upis na Medicinski fakultet u prvom roku, a od kojih je samo njih 12 položilo, imalo Luču 1 i Luču 2.

Šehović je kazao da je tačno da je niska prolaznost, ali i da je promjenjena literatura i da je moguće da je to jedan od razloga male prolaznosti.

"Naravno da ne želim da pravdam tu djecu", kazao je Šehović. Bošnjak je istakla da ne želi da krivi tu djecu, odnosno da ona nisu ništa kriva, već da nešto nije dobro u sistemu.

"Tu prije svega krivim nastavni kadar, naravno da ima izuzetaka. Treba politiku da otjeramo iz škola i da razmislimo o rangiranju škola", kazala je Bošnjak.

Šehović je istakao da se Luče ne dobijaju lako, odnosno da se zavređuju uz predan rad tokom školovanja, a kroz koje te đake testiraju na desetine nastavnika.

Bonus video: