Dokićevu smijenili, čeka se odluka za Rađenovića

Na čelu najjače opštinske firme kao vršilac dužnosti imenovan je Krsto Gregović, kadar DPS-a

9212 pregleda 12 komentar(a)
Jasna Dokić, Foto: Rtv Budva
Jasna Dokić, Foto: Rtv Budva

Odbor direktora budvanskog gradskog Vodovoda, koga je prije dvije sedmice imenovala nova skupštinska većina iz redova DPS-a, SD-a, Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevan Džaković, razriješio je dužnosti dosadašnju izvršnu direktoricu te najjače opštinske firme Jasnu Dokić, kadar Demokratskog fronta, i kao vršioca dužnosti imenovao Krsta Gregovića, koji je kadar DPS-a.

Gregović je za vrijeme dok je gradom upravljao DPS u Vodovodu bio finansijski direktor, da bi nakon dolaska nove gradske uprave, koalicije DF-a, Demokrata, SNP-a, GP URA, SDP-a, Demosa, bio prebačen u Službu za reviziju u tom preduzeću.

Blažo Rađenović
Blažo Rađenovićfoto: RTV Budva

Njegov otac Rade Gregović bio je nekada predsjednik Upravnog odbora Vodovoda, kada je gradom upravljao gradonačelnik Srđa Popović (DPS). Time je nastavljena smjena direktora doskorašnje vlasti.

Smjenu Dokićeve pratile su brojne neregularnosti, od toga da pojedini članovi Odbora nijesu imali visoku stručnu spremu, pa do toga da je za svoj izbor predsjednika Odbora glasala sama sebe članica odbora, što je sukob interesa. “Uvidom u personalni dosije Dokićeve ne nalazi se odluka o davanju saglasnosti na imenovanje izvršnog direktora od strane Skupštine opštine, što je u suprotnosti sa Statutom DOO Vodovod i kanalizacija Budva. Na osnovu svega, Odbor direktora je konstatovao nepravilnosti u imenovanju izvršne direktorice“, navodi se u odluci o razrješenju Dokićeve.

Tvrde da je Dokićeva, na osnovu više ugovora o djelu koje je zaključila sa više lica tokom aprila i juna ove godine, prekršila Zakon o radu i Akt o sistematizaciji, što je kako navode, pozivajući se na Statut preduzeća, jasan osnov za razrješenje izvršne direktorke prije isteka mandata.

“Dokićeva, ukoliko smatra da joj je ovom odlukom povrijeđeno pravo iz rada i po osnovu prava, dužna je prije pokretanja postupka pred nadležnim sudom, da podnese predlog za mirno rješavanje spora pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova, ili pred Centrom za alternativno rješavanje sporova“, navodi se u odluci Odbora direktora.

Do raspoređivanja na drugo radno mjesto Dokićevoj će biti isplaćivana zarada po koeficijentu izvršnog direktora.

Ovo je treća u nizu smjena direktora doskorašnje gradske administracije koju je predvodio Marko Carević. Prošle sedmice prvo je razriješen direktor Komunalnog preduzeća Radovan Bauk i na njegovo mjesto postvaljena Maja Miljanić, da bi potom uslijedila i smjena u opštinskom preduzeću “Parking servis“, u kome je razriješen dužnosti Jovica Gregović (DF), a imenovan kadar DPS-a Žarko Peković.

Ostalo je da se dogodi i smjena u preduzeću “Mediteran reklame“, u kome je sjednicu zakazao novi Odbor direktora. Na tapetu će se naći direktor Blažo Rađenović (GP URA), a čelna funkcija biće dodijeljena kadru Socijaldemokrata.

Bonus video: