Donacija Klinici za nefrologiju KCCG-a za bolje uslove liječenja

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Jevto Eraković, kazao je da je donacija veoma značajna, naročito zbog toga što dolazi od „osvjedočenih prijatelja"

2504 pregleda 0 komentar(a)
Eraković i Martinović, Foto: PR Centar
Eraković i Martinović, Foto: PR Centar

Kompanija Glosarij donirala je Kliničkom centru Crne Gore 60 hiljada eura za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za nefrologiju, što će doprinijeti da uslovi boravka i liječenja pacijenata budu u skladu sa svjetskim standardima.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Jevto Eraković, kazao je da je donacija veoma značajna, naročito zbog toga što dolazi od „osvjedočenih prijatelja“.

„Kompanija Glosarij je do sada nebrojeno puta pomagala ne samo Klinički centar, nego i druge institucije u Crnoj Gori. Važno je da se, u trenutku kada smo svi fokusirani na borbu protiv koronavirusa, stvaraju uslovi upravo za one pacijente koji spadaju u rizičnu grupu, kao što su pacijenti koji su na Nefrologiji, na dijalizi. Cilj je da im se stvore bolji uslovi i da ubuduće budemo još sigurniji da su sve terapijske i dijagnostičke mjere koje se sprovode na toj Klinici u skladu sa svjetskim standardima“, rekao je Eraković za PR Centar.

Novac će biti utrošen za građevinsku adaptaciju Klinike za nefrologiju.

„Stvoriće se uslovi da bude manji broj pacijenata u sobama, renoviraće se i adaptirati bolesničke sobe, podovi... Investicija je ukupno vrijedna oko 120 hiljada eura i zahvaljući našim donatorima, u ovom slučaju, prije svih Kompanij Glosarij, uspjećemo da sve uradimo bez trošenja državnih sredstava- Fonda za zdravstveno osiguranje ili sredstava Kliničkog centra“, kazao je Eraković.

Osnivač Kompanije Glosarij, Brano Martinović, kazao je da je donacija još jedan korak u solidarnosti, društveno odgovornom radu.

„Mi smo 2018. godine proglašeni društveno najodgovornijom firmom u Crnoj Gori. Ovo je samo nastavak onoga što radimo. Ova donacija vrijedna je 60 hiljada eura“, rekao je Martinović.

Glosarij, kako je kazao, stalno pomaže zdravstvenom sistemu.

„Mnogo puta smo učestvovali sa donacijama, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenog sistema u Crnoj Gori“, rekao je Martinović.

Bonus video: