Kolašin dobio nove biciklističke staze

Iz TO kažu da su stručnu pomoć za realizaciju projekta dobili od Dragana Jašovića, dugogodišnjeg reprezentativca Crne Gore u brdskom biciklizmu i sertifikovanog skauta za identifikovanje, snimanje i razvoj biciklističkih ruta

7435 pregleda 79 reakcija 2 komentar(a)
Staze, Foto: Turistička organizacija Kolašin
Staze, Foto: Turistička organizacija Kolašin

U okviru projekta “Biciklom kroz grad” u Kolašinu su markirane još dvije staze - Kolašin-Barutana-Durutovac-Šljivovica-Kolašin i Kolašin-Bašanje brdo-Kolašin. Projekat je ralizovala Turistička organizacija (TO), kroz program podsticajnih mjera u oblasti turizma Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“ Biciklističke staze počinju i završavaju u centru grada, a namijenjene su rekreativcima i porodicama sa djecom, koji žele uživanje u prirodi ali na ne previše fizički zahtjevnim stazama. U blizini Trga borca-preko puta restorana “Planinar” postavljena je i info tabla, a urađen je i promotivni materijal sa detaljnim opisom staza, koji je distribuiran svim registrovanim izdavocima smještaja u gradu. Takođe je izvršena nabavka 10 mtb bicikla koje turisti i građani, već tokom sledeće sedmice, mogu iznajmiti u kancelariji lokalne TO”- kazao je direktr TO Aleksandar Vlahović.

Kako je objasnio, urađen i QR kod koji se nalazi na info tabli i promo materijalu, a čijim se skeniranjem dobijaju svi bitni podaci o stazama (dužina, uspon, visinska razlika…).

Iz TO kažu da su stručnu pomoć za realizaciju projekta dobili od Dragana Jašovića, dugogodišnjeg reprezentativca Crne Gore u brdskom biciklizmu i sertifikovanog skauta za identifikovanje, snimanje i razvoj biciklističkih ruta.

Markiranje novih biciklističkih staza, očekuje Vlahović, značajan je doprinos razvoju aktivnog turizma u Kolašinu.

Bonus video: