Vlada dala saglasnost za zapošljavanje 13 sanitarnih inspektora, SC "Morača" određen za privremenu bolnicu

" Vlada dala saglasnost da se popune radna mjesta u Upravi za inspekcijske poslove zapošljavanjem 13 sanitarnih inspektora zbog povećane potrebe kontrole usljed pandemije novog koronavirusa", kaže se u saopštenju

10216 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Vlada Crne Gore je danas, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade razmotrila Zahtjev za davanje saglasnosti za popunu radnih mjesta koja nijesu predviđena Kadrovskim planom za 2020. godinu i dala saglasnost da se popune radna mjesta u Upravi za inspekcijske poslove zapošljavanjem 13 sanitarnih inspektora zbog povećane potrebe kontrole usljed pandemije novog koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

Između ostalog donešena je odluka da se u objektu Velika dvorana Sportskog centra „Morača“ u Podgorici sprovodi liječenje lica oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 i da se objekat Velika dvorana SC „Morača“ odredi za privremenu bolnicu.

"Usvojena je Informacija o donaciji Vlade Japana zdravstvenom sistemu Crne Gore u kojoj je navedeno da Vlada Japana dodjeljuje Vladi Crne Gore grant od 100.000.000 jena (oko 800.000 eura) u cilju unapređenja ekonomskog i socijalnog razvoja Crne Gore", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je, kako je saopšteno, donijela Odluku o obrazovanju Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija čiji je zadatak da utvrdi plan i dinamiku prikupljanja činjenica i utvrđivanja drugih okolnosti koje su u vezi sa istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, da u tu svrhu ostvari saradnju sa organima nadležnim za vođenje tih istraga, da na osnovu dobijenih informacija i sagledanih okolnosti u vezi sa vođenim istragama, sačini pregled dosadašnjeg toka vođenih istraga i da pripremi mišljenje o djelotvornom načinu na koji bi se vođenje istrage moglo unaprijediti i u tu svrhu predloži konkretne mjere koje bi trebalo preduzeti.

"Komisija, koju čine predsjednik i osam članova, obrazovana Odlukom Vlade donijetoj na 163. sjednici održanoj 30. juna 2016. godine koja je stupila na snagu 23. septembra 2016. godine. Vlada je na 84. sjednici održanoj 6. jula 2018, produžila Komisiji rad na još dvije godine – do 23. septembra 2020.

Uzimajući u obzir značaj koji rješavanje napada na novinare i imovinu medija ima za crnogorsko društvo i dalji nastavak procesa evropskih integracija, nakon isteka navedenih rokova, predloženo je da se ponovo formira Komisija, u cilju stvaranja bezbjednog ambijenta za izrečenu javnu riječ i slobodno vršenja novinarskog poziva.

Jučerašnjom Odlukom predviđen je mandat Komisije u trajanju od dvije godine, koji može biti produžen za još dvije godine", kaže se između ostalog u saopštenju Vlade.

Bonus video: