U bolnici u Pljevljima devet COVID pacijenata

"Uzimajući u obzir broj novooboljelih od koronavirusa u Pljevljima, možemo biti blagi optimisti da se situacija sa epidemijom u gradu polako smiruje", kazao je Hrapović

4169 pregleda 4 komentar(a)
Hrapović danas u Pljevljima, Foto: Ministarstvo zdravlja
Hrapović danas u Pljevljima, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 03.08.2020. 16:00h

U Opštoj bolnici u Pljevljima trenutno se nalazi devet COVID pacijenata i jedan sa sumnjom na infekciju, koji se nalazi u trijažnom punktu. Svi hospitalizovani pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović obišao je danas zdravstvene ustanove u Pljevljima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, bolnica u Pljevljima raspolaže sa pet respiratora, od čega su tri transportna.

Dodaju i da sve zdravstvene ustanove imaju dovoljno lične zaštitne i medicinske opreme, te da se zalihe navljaju na vrijeme i u skladu sa potrebama.

Dom zdravlja i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Pljevljima, tačnije zaposleni u ovim ustanovama, kako se navodi, vanrednim naporima daju nemjerljiv doprinos naporima da se suzbije širenje infekcije na teritoriji opštine.

"Uzimajući u obzir broj novooboljelih od koronavirusa u Pljevljima, možemo biti blagi optimisti da se situacija sa epidemijom u gradu polako smiruje. Svjedoci smo ipak kako je granica od nijednog do više stotina oboljelih za samo nekoliko dana krhka i tanka i kako odgovornim odnosom prema epidemiološkim preporukama svi možemo biti dio rješenja", kazao je Hrapović.

Apelovo je na sve građane Pljevalja da vode računa o svom, ali i zdravlju svojih najbližih, kako bi kao društvo i zajednica bili pobjednici pošasti virusa koji je pokorio cijeli svijet.

Bonus video: