Krstulović-Opara i Đurić osvojili prva mjesta u planinskoj trci "Park prirode Piva"

Organizatori trke su ispoštovali sve mjere nadležnih institucija tokom aktuelne pandemije koronavirusa

4839 pregleda 1 komentar(a)
Početak planinske trke, Foto: Privatna arhiva
Početak planinske trke, Foto: Privatna arhiva

Oko 120 takmičara učestvovalo je na prvoj međunarodnoj planinskoj trci "Park prirode Piva – Nacionalni park Sutjeska trail".

Trka je održana u okviru prvog izdanja Treking Lige 2020. i obuhvatila je dvije kategorije, udarnu, u dužini od 42 kilometra i proletersku, od 25 kilometara. Takmičari iz udarne kategorije startovali su sa Čemernog, dok su takmičari iz proleterske trku započeli od kanjona Suhe. Cilj i proglašenje pobjednika bilo je kod centralnog spomenika na Tjentištu.

Detalj planinske trke
Detalj planinske trkefoto: Privatna arhiva

Dane Krstulović-Opara iz Splita, bio je prvi u udarnoj, a Snežana Đurić iz Kragujevca u proleterskoj kategoriji.

Detalj planinske trke
Detalj planinske trkefoto: Privatna arhiva

Organizatori trke su ispoštovali sve mjere nadležnih institucija tokom aktuelne pandemije koronavirusa. Trka je organizovana u okviru projekta „Turizam, adrenalin i rafting avantura“ (T.A.R.A.) koji zajednički sprovode opštine Plužine i Foča, u saradnji sa Parkom prirode (PP) „Piva“ i Turističkom organizacijom Foče.

U sklopu istoimenog projekta na gradskoj plaži u Plužinama postavljen je plutajući ponton površine 60 metara kvadratnih.

Detalj planinske trke
Detalj planinske trkefoto: Privatna arhiva

„Svrha pontona je da za vrijeme nižeg nivoa jezera kupači mogu bezbjedno da uđu i izađu iz vode, kao i za pristajanje čamaca kako bi gosti koji žele da uživaju u krstarenju Pivskom jezeru imali lakši i bezbjedniji pristup čamcima“, saopštili su iz PP „Piva“.

Cilj „T.A.R.A.“ projekta, čija realizacija je počela 1.decembra 2019. i trajaće dvije godine, je razvoj i promocije prekograničnog područja kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam.

Projekat finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, u okviru Programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora, a njegova vrijednost je preko 499 hiljada eura.

Bonus video: