Daković: Pred VCG brojni izazovi nakon ulaska u NATO

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je na sastanku, na kojem su prisustvobali Daković i državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović, ocijenjeno da je prošla godina za VCG bila izuzetno uspješna
64 pregleda 0 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Ilija Daković, Foto: Ministarstvo odbrane
Vojska Crne Gore, Ilija Daković, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 29.01.2018. 16:55h

Pred Vojskom Crne Gore (VCG) se, nakon ulaska države u NATO, nalaze brojni izazovi i obaveze i mora se uložiti veliki napor kako bi držala korak sa saveznicima, ocijenio je vršilac dužnosti načelnika Generalštaba VCG, Ilija Daković.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je na sastanku, na kojem su prisustvobali Daković i državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović, ocijenjeno da je prošla godina za VCG bila izuzetno uspješna.

Navodi se da su načelnici odjeljenja u Generalštabu VCG upoznali prisutne sa stanjem u Vojsci u prethodnoj godini, kao i modelima za otklanjanje nedostataka.

"Daković je naglasio da se nakon ispunjenja jednog od dva najznačajnija državna cilja Crne Gore, članstva u NATO, pred Vojskom nalaze brojni izazovi i obaveze, te da se u narednom periodu mora uložiti veliki napor kako bismo držali korak sa saveznicima", kaže se u saopštenju.

Filipović je ocijenio da je prošla godina bila veoma značajna, posebno u pogledu ispunjenja nacionalnih spoljnopolitičkih i strateških ciljeva, gdje je članstvom u NATO Crnoj Gori odato svojevrsno priznanje za uspješno sprovedene reforme u vojno-bezbjednosnom sistemu.

Navodi se da je državni sekretar uručio komandantima i komandirima jedinica VCG odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o postavljenju na dužnosti, u skladu sa novom organizacijsko-formacijskom strukturom VCG.

Bonus video: