CGO: DIK krši mjere NKT-a, u sali više od 20 osoba

"Zabrinuti smo što DIK nastavlja da krši Ustav, zakon i mjere NKT jer time urušava svoj kredibilitet i dodatno dovodi u pitanje legitimitet izbora", saopšteno je iz CGO

9945 pregleda 24 reakcija 5 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Institut za javno zdravlje Crne Gore i Vladu Crne Gore da javno osude kršenje mjera donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa i pobrinu se za adekvatno sankcionisanje Državne izborne komisije, jer za DIK, kako ističu, moraju važiti pravila kao za druge institucije.

"Kolega Damir Suljević, u svojstvu posmatrača, prati današnju sjednicu DIK-a. Ukazao je na kršenje mjera NKT, jer je u sali preko 20 osoba i sugerisao da se od NKT traže instrukcije kako da DIK nastavi rad. Sjednice DIK-a, kao sui generis institucije, nijesu politički skupovi. To znači da u sali ne može biti više od 20 osoba. Zabrinuti smo što DIK nastavlja da krši Ustav, zakon i mjere NKT jer time urušava svoj kredibilitet i dodatno dovodi u pitanje legitimitet izbora", saopšteno je iz CGO.

Bonus video: