Branki Milić pozlilo, hitna pomoć je posjetila u Ambasadi Srbije

U saopštenju se dodaje da je Božović prenio i mnogobrojne zahtjeve državljana Republike Srbije za ulazak u Crnu Goru, "zbog posjete i njege svojih roditelja i najbližih", kao i državljana Srbije vlasnika nekretnina u Crnoj Gori, da im se omogući ulazak

23754 pregleda 41 reakcija 24 komentar(a)
Branka Milić, Foto: Savo Prelević
Branka Milić, Foto: Savo Prelević

Iz Ambasade Republike Srbije u Podgorici saopšteno je da je prije dva dana pozlilo Branki Milić, državljanki Srbije koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora u slučaju "državni udar" i još se nalazi u ambasadi te zemlje u Podgorici.

"Dana 10.08.2020. godine oko 10,30 časova je pozlilo Branki Milić nakon čega je Ambasada pozvala Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla i ukazala joj hitnu medicinsku pomoć. Nakon toga, ambasador Vladimir Božović je posjetio Milić i uvjerio se u njeno zaista teško zdravstveno stanje", navodi se u saopštenju Ambasade.

Kako dodaju, Milić je posjetio i advokat Jugoslav Krpović, koji je njen branilac u postupku.

"Nakon toga je od ambasadora i Ambasade zahtijevao dodatno angažovanje, jer cjelokupni njen slučaj i okolnosti boravka u zatvorenom prostoru, prvo u Istražnom zatvoru, pa u Manastiru ,a sada u Ambasadi su uticali na pogoršanje zdravstvenog stanja i enormno gotovo tropske vrućine koje su ovih dana u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Kako se objašnjava, Ambasador Božović je primio advokata Krpovića, nakon čega je obavio razgovor u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

"Ambasador Božović je svojim sagovornicima u MVP-u prenio svoju zabrinutost za zdravstveno stanje Milić, kao i zahtjev da mu se omogući prijem kod najviših predstavnika pravosuđa Crne Gore. Sagovornici iz MVP-a su obavijestili ambasadora da su proslijedili njegov zahtjev i izrazili nadu da će do susreta vrlo brzo doći", kazali su iz Ambasade.

U saopštenju se dodaje da je Božović prenio i mnogobrojne zahtjeve državljana Republike Srbije za ulazak u Crnu Goru, "zbog posjete i njege svojih roditelja i najbližih", kao i državljana Srbije vlasnika nekretnina u Crnoj Gori, da im se omogući ulazak.

"Ovi razlozi, uvažavajući suvereno pravo CG da o njima odluči, temelje se na poštovanju osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda, kao i razloga humanosti.Takođe, ambasador je zahtijvao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu. Sagovornici iz MVP su ga obavijestili da će o tome informisati NKT. Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rješavanje ovih važnih životnih pitanja i problema", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: