GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Učesnici izbora da odgovore kako će zaštiti Sinjajevinu

"Nismo ih vidjeli da su, u kampanji, obišli najveći pašnjak u Evropi, razgovarali sa stočarima koji su još na katunima, a ni čuli njihove planove, da li će, ako se domognu vlasti i posle 30. avgusta naša Sinjajevina ostati izvor života mnogih ili ćemo i tada morati da je branimo od suludog nauma aktuelne vlasti i vojnog ministra Predraga Boškovića", kaže se u saopštenju

3959 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu
Foto: Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu, pita se kako će učesnici izbora zaštititi Sinjajevinu.

"Svega tri dana ostala su do nedjelje 30. avgusta, kada će građani odlučiti kome će dati svoj glas. Među njima su i oni čija je životna egzistencija vezana za Sinjajevinu, a i mi koji se već treću godinu borimo da je sačuvamo od uništavanja", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da bi to trebalo da znaju i oni koji su sada opozicija i koji nam proteklih dana sa raznih desetinacija obećavaju boljitak.

"Nismo ih vidjeli da su, u kampanji, obišli najveći pašnjak u Evropi, razgovarali sa stočarima koji su još na katunima, a ni čuli njihove planove, da li će, ako se domognu vlasti i posle 30. avgusta naša Sinjajevina ostati izvor života mnogih ili ćemo i tada morati da je branimo od suludog nauma aktuelne vlasti i vojnog ministra Predraga Boškovića", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz ove Građanske inicijative, umjesto isprazne priče, "koju ponavljate nekoliko izbornih ciklusa, i promotivnih spotova kojima nas gušite sa malih ekrana, od svih 11 aktera izborne utakmice očekujemo odgovor na, za nas krucijalna pitanja:

- Kakav je vaš plan za Sinjajevinu?

- Što ćete u slučaju da dobijete izbornu utakmicu uraditi da je sačuvate?

- One koji su sada opozicija pitamo da li ćete, ako i dalje ostanete opozicija, biti sa nama na Sinjajevini ako Vojska krene da puca?

- One koji su trenutno čine vlast, koja je jednoglasno i jednostrano na sjednici Vlade donijela odluku o vojnom poligonu zanemarivši zahtjeve građana, pitamo da li uviđate grešku koju ste napravili proglašavanjem Sinjajevine za vojni poligon i hoćete li poništiti tu odluku u slučaju ostanka na čelu države?".

Kada na to odgovorite, poručili su oni, "saopštite građanima Crne Gore, koja je po Ustavu i ekološka država i šta ćete uraditi da zaustavite ubijanje naših rijeka, uništavanje jezera i kako ćete nam pomoći da sačuvamo prirodu?"

"Da vas podsjetimo borite se za vlast u ekološkoj državi", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: