U Plužinama danas i sjutra Sajam zapošljavanja

U sklopu projekta, koji je počeo sa realizacijom u junu prošle godine i traje do decembra ove, predviđeno je da po 40 osoba u tekstilnoj i turističkoj industriji nađe zaposlenje, od kojih 30 kroz samozaposlenje

6448 pregleda 47 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predsednik opstine Plužine, Mijuško Bajagić i članovi projektnog tima Violeta Dondić i Petar Bulatović, predstavili su šta je do sada urađeno u sklopu projekta „Povećanje mogućnosti zapošljavanja za tekstilnu i turističku industriju na području prekogranične saradnje“, koji realizuju opštine Plužine i Raška.

Prema njihovim riječima odrađena je većina treninga za nezaposlena lica, dok se danas i sjutra u Plužinama održava Sajam zapošljavanja pa nezaposleni imaju priliku da se, kako je rečeno, informišu o kontaktima turističkih preduzeća.

U sklopu projekta, koji je počeo sa realizacijom u junu prošle godine i traje do decembra ove, predviđeno je da po 40 osoba u tekstilnoj i turističkoj industriji nađe zaposlenje, od kojih 30 kroz samozaposlenje.

Projekat, vrijedan 277 hiljada eura, se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija i Crna Gora 2014 -20120. Program sprovodi Ministarstvo finansija Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane Evropske unije.

Bonus video: