Labović: Štitimo rijeke, bez obzira na glasanje

Mještani Kraljskih Bara koji brane rijeke poručili da to ne rade ni iz kakvih političkih opredjeljenja ili ličnih interesa

4782 pregleda 7 komentar(a)
Bare Kraljske, Foto: Dragana Šćepanović
Bare Kraljske, Foto: Dragana Šćepanović

Mještani Kraljskih Bara ne prebrojavaju glasove po političkom ili bilo kojem drugom opredjeljenju. Mještani koji brane rijeke ne rade to ni iz kakvih političkih opredjeljenja ili ličnih interesa, već da zaštite opšte dobro, pravo na vodu i pravo na život u zdravoj sredini.

To se navodi u reagovanju na tekst objavljen 28. septembra, u kome se navodi da nijedan glas nijesu dali koaliciji u kojoj je stranka “zelene” profilacije na nedavnim izborima i da je najveći broj mještana tog kolašinskog sela zaokružilo DPS.

“U članku se navode tvrdnje mještana Kraljskih Bara koji već dva mjeseca nemaju prečeg posla od borbe za zabranu gradnje mHE i da im je očuvanje prirode najveći prioritet, te da su zapostavili svoja imanja i stoku, a da na nedavnim izborima nisu dali nijedan glas koaliciji u kojoj je stranka “zelene” profilacije. Istine i javnosti radi, iako je borba mještana Kraljskih Bara u odbrani vodotoka još od prvog dana iznad svih političkih i drugih razlika, borba koja nema nikakve političke dimenzije već isključivo zajednički interes svih nas, moramo priznati da nas je tekst neprijatno iznenadio. Mjesecima se mještani smjenjuju kraj vodotoka, braneći ih od stavljanja u cijevi, zanemarujući poslove na svojim imanjima i nemajući previše vremena da raspravljaju o aktuelnim političkim dešavanjima. Ne želeći da na bilo koji način politizujemo naše proteste, ipak smo namjerno ili ne prinuđeni da govorimo i o ovim stvarima, ako se u javnosti pošalje slika da podržavamo onu partiju koja je koncesionaru omogućila da uništava naše rijeke. Rezultati nedavnih izbora su takvi kako su i prikazani u tekstu, ali u odbrani rijeka su dobrodošli svi dobronamjerni ljudi bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost. To je dokazano na dosadašnjim protestima, na kojima su nam podršku dali i građani iz drugih mjesta širom Crne Gore, a koje mi nemamo namjeru da pitamo kojem političkom profilu pripadaju. Naša borba nije samo za spas ove tri rijeke, već i borba za sve preostale crnogorske rijeke na kojima se planira izgradnja MHE i želimo da poručimo da nećemo dati - NI KAP”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik MZ Kraljske Bare Milovan Labović.

Bonus video: