Veljović član NKT-a, a Mugošu pita koje su mjere na snazi

Direktor policije je Televizije Vijesti kazao da su prilikom “radno-svečarskog ručka” u restoranu u Zagoriču poštovane epidemiološke mjere

40505 pregleda 234 reakcija 23 komentar(a)
Razgovarali smo telefonom: Mugoša, Foto: Boris Pejović
Razgovarali smo telefonom: Mugoša, Foto: Boris Pejović

Iako je član Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti, direktor Uprave policije Veselin Veljović prošle sedmice navodno nije znao koje mjere je to tijelo donijelo za suzbijanje koronavirusa.

To proizlazi iz njegove izjave, ali i odgovora direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Bobana Mugoše “Vijestima”.

Veljović je TV “Vijesti” kazao da su prilikom “radno-svečarskog ručka” u restoranu u Zagoriču poštovane epidemiološke mjere.

“Konsultovao sam direktora IJZ i sa njim obavio lični razgovor oko ovoga”, rekao je Veljović.

Obilježavali Dan unutrašnjih poslova: Veljović
Obilježavali Dan unutrašnjih poslova: Veljovićfoto: Luka Zeković

Iz IJZ su potvrdili “Vijestima” da je Mugoša razgovarao telefonom sa Veljovićem.

“Obavještavamo Vas da je direktor Instituta tokom prekjučerašnjeg dana imao telefonski razgovor sa direktorom UP u kojem ga je, na inicijativu g-dina Veljovića, upoznao sa trenutno važećim mjerama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta koje se odnose na suzbijanje i prevenciju obolijevanja od novog koronavirusa”, odgovoreno je “Vijestima” u petak.

Povezani članci

05. Oktobar 2020.

Narod platio tajni ručak?

“Vijesti” su pitale i da li su prekršene mjere NKT-a u podgoričkom restoranu i kako komentarišu to što je organizovan “radno-svečarski ručak”, uprkos ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji.

“Iako suočeni sa mnoštvom upita i zahtjeva od raznih subjekata, obavještavamo Vas da Institut nije inspekcijski organ i nema ingerencija kada se radi o odobravanju niti zabranjivanju pojednih aktivnosti kao niti nadležnosti u dijelu koji se odnosi na implementaciju i kontrolu sprovođenja mjera i preporuka. Više puta smo napomenuli da je jedino striktnim poštovanjem mjera i preporuka moguće vratiti epidemiju pod kontrolu”, odgovorili su iz IJZ.

Prema važećim mjerama NKT-a, čiji su članovi i Veljović i Mugoša, u ugostiteljskim objektima u Podgorici za stolom najviše mogu da sjede dva gosta. Između stolova se mora obezbijediti udaljenost od najmanje dva metra. Propisano je i da udaljenost između stolica na kojima sjede osobe okrenuta leđima jedni drugima bude najmanje metar.

Mjerama NKT-a, zabranjeni su privatni skupovi - svadbe, maturske večeri, rođendani...

Bonus video: