Župljani će i ove godine stipendirati pet najboljih studenata iz te MZ

Visina mjesečne stipendije iznosiće, kao i prethodnih godina, 50 eura i isplaćivaće se od novembra ove do juna naredne godine

2659 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka stipendiraće i ove godine pet najboljih studenata iz toga kraja, pa su, petu godine zaredom, raspisali konkurs za dodjelu stipendije za najbolje studente. Pravo da konkurišu imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u predhodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. Studenti moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore.

Visina mjesečne stipendije iznosiće, kao i prethodnih godina, 50 eura i isplaćivaće se od novembra ove do juna naredne godine.

“Na ovaj način želimo da damo skroman podstrek svim sadašnjim i budućim studentima da postignu što bolje rezultate, što je u interesu naše MZ, grada i države. Kroz ovakve aktivnosti želimo da pošaljemo poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje. Takođe, studentima iz naše mjesne zajednice želimo da, na ovaj skroman način, pošaljemo poruku da nikada ne zaborave svoje mjesto i da i sami kroz svoje ideje doprinesu njegovom razvoju”, poručio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Konkurs je otvoren do 1.novembra, a neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

“Savjet MZ će i u narednom periodu nastojati da održi kontinuitet svih prethodnih aktivnosti i na taj način damo podstreka i drugim društvenim zajednicama, državnim institucijama i pojedincima, kako bi ovakvim ili sličnim aktivnostima doprinijeli sveukupnom jačanju našeg društva”, kazao je Radulović.

Bonus video: