Forca: NKT da povuče odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata u Ulcinju

"Posljedice koje se još uvijek mogu izbjeći mogu biti katastrofalne stvaranjem velikog dodatnog broja nezaposlenih koji će donijeti poteškoće u osiguranju egzistencije"

3185 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Nova Demokratska Snaga Forca pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), da povuče ovu odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata u Ulcinju kako ne bi došlo do bankrota privrednih subjekata i privrede tog grada u cjelini.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u narednih 14 dana, Ulcinj je u grupi 3 u kojoj je pored zabrane rada ugostiteljskih objekata, na snazi i zabrana okupljanje u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

"Počev od martovskih mjera, preduzetnici i mala preduzeća direktno su bili pogođeni mjerama koje je država preduzela da spriječi pandemiju izazvanu virusom Covid-19. Ove mjere su pogoršale ekonomiju grada i građani su jedinu nadu položili u turističku sezonu. Podsjećamo, naredni napad na ekonomiju grada izvršen je u toku ljeta kada je granica Crna Gora - Albanija i Crna Gora – Kosovo, odakle dolazi većina turista u Ulcinj, bila zatvorena", navodi se u saopštenju.

Forca navodi da je Opština Ulcinj jedina pretrpjela zatvaranje jer najfrekventniji granični prelazi odakle dolaze turisti u ostale primorske gradove u Crnoj Gori su u jednom trenutku otvoreni.

"Dakle, drakonskim mjerama i bez odgovarajuće pomoći ili nadoknade, gradska privreda je ispunila uslove za proglašenje duboke ekonomske krize. Odluka o zatvaranju po treći put, koja je stupila na snagu prošlog vikenda, primorava gradske privrednike na bankrot i zatvaranje preduzeća. Posljedice koje se još uvijek mogu izbjeći mogu biti katastrofalne stvaranjem velikog dodatnog broja nezaposlenih koji će donijeti poteškoće u osiguranju egzistencije. Ova odluka, koja utiče na ekonomiju građana i grada u cjelini, premašuje mjere savjeta i uputstava, postajući kazna za privrednike i preduzeća koja su u potpunosti poštovala mjere koje su bile na snazi", navodi se u saopštenju Forca.

Bonus video: