PIK ćureće šunke – vrhunski ukus ćuretine prirodno bogate proteinima i s malo kalorija

PIK ćureće šunke novi su proizvod iz PIK Vrbovca napravljene od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa

35171 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PIK Vrbovec
Foto: PIK Vrbovec

PIK Vrbovec ima novi proizvod, PIK ćureće šunke, pripremljene od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa. Vodeća hrvatska mesna industrija predstavila je novi proizvod za sve one koji paze na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka. Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK ćureće šunke su bez pojačivača ukusa, vještačkih boja, glutena i soje kao i sa smanjenim udjelom soli. Za sve koji dodatno paze na ishranu i kalorijski unos sigurno će radovati informacija da PIK ćureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.

KLASIČNA I DIMLJENA ĆUREĆA ŠUNKA

U asortimanu se nalaze dvije nove ćureće šunke – Classic i Dimljena, a obje su dostupne na sektoru delikatesa i u pakovanju narezaka od 100 grama. Blagi ukus PIK ćureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok. PIK Ćureća dimljena šunka ima nježnu teksturu i odličan ukus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela.

foto: PIK Vrbovec

Važnost konzumacije ćurećeg mesa: „Ćureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije kao i zdravi ljetnji obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima mediteranskog podneblja. Jednom riječju, „super“ hrana koja se može konzumirati bez griže savjesti i razmišljanja kad ste je pojeli i s čim ste je kombinovali. Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju podstaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovna konzumacija ćurećeg mesa može pozitivno uticati na raspoloženje i osigurava potrebnu energiju. Obrok s ćurećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno.“

LIDER U INDUSTRIJI

Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK ćureće šunke narezuju se i pakuju u Bijeloj sobi PIK Vrbovca. Riječ je o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Evrope koji radi u visoko higijenskim uslovima i kontrolisanoj mikroklimi. I s ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača i ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delicija. Činjenica da PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije, s pravom pozicionira kompaniju kao predvodnika trendova u svom sektoru.