Sektor ugostiteljstva Plantaža: URA falsifikatom ugrožava radna mjesta 59 zaposlenih iz Plantaža

"Ko to smije da se uz pomoć neistina igra egzistencijom velikog broja zaposlenih i njihovih porodica? Svakako što se nas tiče reći cemo veliko ne! Neće moći, a ti naš direktore da nastaviš zajedno sa nama u nove pobjede i da naši restorani budu među najboljima u Crnoj Gori!", poručili su oni

12908 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Sektor ugostiteljstva u "Plantažama", ragovao je na objavljivanje informacije o svečanoj večeri na kojoj je prisustvovao direktor te firme Veselin Đurišić i njihovi saradnici, a koja je, prema tvrdnjama URE koštala tu kompaniju preko 900 eura, optuživši URU za falsifikovanje računa.

Reagovanje su, kako kažu, potpisala 54 od 59 radnika tog sektora.

"Mi želimo ovim putem da iskažemo veliki protest jer neka politička partija, notornim neistinama, bez posledica, putem neistina i falsifikovanjem računa, može olako baciti ljagu na ozbiljan crnogorski brend i kompaniju, na vrijedne ljude i uspješne rukovodioce. Ovu zlonamjernu optužbu usmjerenu na naše rukovodioce i direktora Veselina Đurišića, doživljavamo kao bacanje neprimjerene ljage i velike nepravde na čitavu Službu ugostiteljstva firme 13. jul Plantaže, koju čine preko 59 zaposlenih", kazali su u saopštenju.

Oni su kazali da ih objavljivanje ove informacije, "kao zaposlene ali i kao ljude dijelom vrijeđa jer smo ove godine u vrijeme velike svjetske krize koju je donijela pandemija kovid, krenuli u novu viziju i projekat nove bašte restorana 13.jul i to upravo na inicijativu našeg direktora. Svi zaposleni iz službe ugostiteljstva su složno i sa velikim elanom krenuli u pravljenje „ Bašte ljeta“ kako smo je od srca nazvali i u koju smo počeli svi iskreno da vjerujemo. Malo ko je vjerovao da u jednoj firmi većinskog državnog vlasništva je postojalo jedinstvo i da su svi do jednoga za vrijeme korone složno krenuli u rad", kazali su oni.

Restoran je, kako kažu, zaista postao popularan i svo smo bili srećni što smo uspjeli.

"Srećni što smo u teškim vremenima zadržali i povećali broj radnih mjesta u službi ugostiteljstva, smanjili zabrinutost zaposlenih za egsistencije svojih porodica, što smo kao firma Plantaže posle mnogo godina dobili restoran koji je bio najposjećeniji u gradu. Ljetnja sezona je uspješno završena a pri kraju ove godine došle su nove rigorozne mjere NKT-a koje je naložilo zatvaranje lokala. Došao je novi predlog rukovodstva a to je da krenemo u adaptaciju restorana i pripremu za novu ljetnju sezonu, gdje lokal ne bi radio narednih par mjeseci", objašnjavaju oni u reagovanju.

Kako navode, odlučili su da na „zatvaranje bašte ljeta“ pozoveu sve one koji su im u ovom projektu pomogli: poslovne partnere, stalne goste, prijatelje i sve one koji su takođe dali veliki pečat ovoj bašti.

"Čitavog dana su dolazili gosti, a na račun reprezentacije restorana smo iste počastili piće i hranu kako dolikuje pravim domaćinima, a što je normalana pojava u čitavom poslovnom svijetu. Račun za čitav dan, za veći broj naših gostiju, poslovnih partnera i zaposlenih je iznosio 752 eura sa popustom, a napominjemo da smo za par mjeseci ostvarili promete koji se mjere stotinama hiljada eura i koji se nikada u tom restoranu nisu ostvarivali", kazali su oni.

Pema njihovim tvrdnjama, tada u restoran dolazi jedan od zaposlenih u firmi Plantaže, sestra Valerije Saveljić, biše finansijske direktorice i visoko kotiranog člana političke partije URA.

"Znali smo da nema nikakve dobre namjere što se ubrzo i pokazalo, pošto počinje agresivno i nekulturno da snima i slika telefonom sve prisutne u lokalu. Posle par dana od zatvaranja nailazi talas zla i pakosti. Talas neistine. Tekst u medijima političke partije URA koja kaže da naš direktor pravi bahaćenje i podpisuje ličnu reprezentaciju u velikim ciframa. Navode račun reprezentacije restorana, i dodaju na tom računu ime direktora Đurišića. ", dodali su oni.

Prema njihovim tvrdnjama, takav račun sa natpisom imena direktora Đurišića, koji je kako kažu URA falsikovala, je u orginalnom računu prosto nemoguć, a što im je, kako kažu potvrdila firma koja je instalirala taj program.

"Odakle nekome pravo da na svoju ruku govori notorne neistine i račun pripisuje onome kome želi! Ono što nas sve brine je da bilo ko može da baca ljagu na ljude, firme, ozbiljne brendove koji se godinama stvaraju. Ko to smije da se uz pomoć neistina igra egzistencijom velikog broja zaposlenih i njihovih porodica? Svakako što se nas tiče reći cemo veliko ne! Neće moći, a ti naš direktore da nastaviš zajedno sa nama u nove pobjede i da naši restorani budu medju najboljima u Crnoj Gori!", poručili su oni.

Kako su kazali, iza ovog reagovanja stalo je 45 zaposlena službe ugostiteljstva 13. jul-Plantaže, svojim potpisom, 9 je dalo saglasnost putem telefonske komunikacije, te je 54 od 59 ukupno zaposlenih je dalo saglasnost za ovo reagovanje.

Bonus video: