Spajić namjerava da vrati dječji dodatak

Spajić je ukazao na doprinos koji Predstavništvo Unicefa za Crnu Goru pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece u našoj državi

31540 pregleda 4596 reakcija 51 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić predložio je da se formira specijalna jedinica, sastavljena od pripadnika policije i sektora bezbjednosti, koja bi uz zaposlene iz sektora za socijalnu i dječju zaštitu pomogla u rješavanju problema nasilja nad djecom.

To je saopšteno iz ministarstva nakon sastanka Spajića sa šefom Predstavništva Unicefa u Crnoj Gori, Huanom Santanderom.

Santander je uputio čestitke ministru povodom stupanja na dužnost i istakao značajnu ulogu Ministarstva finansija i socijalnog staranja u sprovođenju Programa Unicefa za Crnu Goru. Takođe, ukazao je na dva osnovna problema: siromaštvo djece i nasilje nad djecom.

Namjera ministra je, kako je saopšteno, da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječjeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti, a razgovarano je i o budućim pravcima djelovanja u cilju jačanja stručnih kapaciteta Centara za socijalni rad u cilju efikasne podrške najugroženijoj djeci i porodicama.

Spajić je ukazao na doprinos koji Predstavništvo Unicefa za Crnu Goru pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece u Crnoj Gori.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku i unaprjeđenju dosadašnje saradnje između ministarstva i Predstavništva Unicefa u Podgorici.

Sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i zajedničko djelovanje na promociji i zaštiti prava djeteta.

Bonus video: