Nauka – strateško opredjeljenje Univerziteta Crne Gore

Donosimo vam i pojedinačne skorove naših univerzitetskih profesora, odnosno liste citiranosti naših naučnika iz kojih mozete vidjeti kako se, prema podacima Google Scholara rangiraju naši eminentni akademski autoriteti

48094 pregleda 20 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Kako je organizovan naučno-istraživaški rad na Univerzitetu Crne Gore, koliki se značaj pridaje publikacijama u eminentnim svjetskim naučnim časopisima kroz koje naši naučnici promovišu svoj rad dajući, pri tom, značajan doprinos i globalnom razvoju nauke pročitajte u specijalnom izdanju Nauka-strateško opredjeljenje Crne Gore.

U ovoj publikaciji pročitajte i kako je, na globalnom nivou, rangiran Univerzitet Crne Gore, koji sve rangovi postoje i koja mjesta u svim tim kategorijama zauzima nas Unverzitet.

Donosimo vam i pojedinačne skorove naših univerzitetskih profesora, odnosno liste citiranosti naših naučnika iz kojih mozete vidjeti kako se, prema podacima Google Scholara rangiraju naši eminentni akademski autoriteti.

Da je Univerzitet Crne Gore institucija koja promoviše stimulativan radni ambijent za naučnike istraživače potvrda je priznanje evropske komisije za Izvrsnost ljudskih resursa, pa je i ova tema našla mjesto u ovom specijalu, kao i pitanje otvorenog pristupa nauci. Tu je i priča na temu raspoložive infrastrukture za razvoj nauke, ali i pitanje doktorske škole po ugledu na evropski prostor visokog obrazovanja…I mnoge druge teme…

Zato ne propustite Vijesti u subotu, 26 decembra.

Bonus video: