CEDIS: Radovi na otklanjanju kvarova na Skrbuši još traju

Bez struje je i državni Ski centar Kolašin 1600. Međutim, kako je Vijestima, kazao direktor tog skijališta Saša Jeknić očekuje se da će do kraja dana biti uspostavljeno redovno snabdijevanje

4694 pregleda 1 komentar(a)
Foto: CEDIS
Foto: CEDIS

Radovi na otklanjanju kvarova na dijelu dalekovoda Srbuša još traju, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

„Dio dalekovoda je pušten pod napon, a na preostalom dijelu, već tri dana, nekoliko ekipa radi na sanaciji velike štete koju je pretrpio zbog nevremena. Jaka kiša sa vjetrom, usporava rad, ali dok posljednji korisnik ne bude dobio električnu energiju, ekipe ce biti na lokaciji. Skrbuša napaja dio seoskog područja kolašinske opštine“, piše na zvaničnoj Facebook stranici CEDIS-a.

Nekoliko sela u kolašinskoj opštine i dalje nemaju struju.

Bez struje je i državni Ski centar Kolašin 1600. Međutim, kako je Vijestima, kazao direktor tog skijališta Saša Jeknić očekuje se da će do kraja dana biti uspostavljeno redovno snabdijevanje.

„Došlo je do ispada sa elektroenergetske mreže dalekovoda Rijeka Mušovića – Jezerine. Iz CEDIS-a su nas obavijestili da će do kraja dana kvarovi biti otklonjeni“, reko je Jeknić.

Na Ski centru Kolašin 1600 juče je bilo oko 50 skijaša, snijega ima dovoljno i staze su pripremljene.

Bonus video: