Kasni otvaranje pokrivenog bazena u Podgorici: Radovi skuplji za 160.000 eura

Planirana investicija 1.957.812 eura, iz Glavnog grada sada navode da radovi natkrivanja koštaju 2.156.626,60 eura
0 komentar(a)
Bazen SC Morača, Foto: Glavni grad
Bazen SC Morača, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 27.12.2017. 16:51h

Iako je, kada su počeli radovi 12. decembra prošle godine, najavljeno da je rok završetka natkrivanja bazena u sklopu Sportskog centra "Morača” 300 dana, još uvijek nije otvoren.

Iz Glavnog grada tvrde da su radovi na nakrivanju vaterpolo bazena završeni, a da je u toku tehnički pregled radova.

Međutim, kada je investicija započeta saopšteno je da je vrijednost ugovorenih radova 1.957.812 eura, ali iz Glavnog grada sada navode da će radovi biti skuplji za skoro 160 000, odnosno da će konačna vrijednost radova biti 2.156.626,60 eura.

"Dodatna ulaganja se odnose na implementacije najsavremenijih rješenja po najstrožijim standardima, uz najmoderniju opremu i unaprjeđenje termo-tehnike” , tvrde iz Glavnog grada.

Naveli su da je u pitanju značajna investicija Glavnog grada, a da očekuju da će otvaranja biti odmah nakon praznika.

Direktor preduzeća "Spotski objekti” Vojislav Marković ranije je najavio da će Podgoričani od polovine decembra moći da koriste zatvoreni bazen.

On je rekao da je konstrukcija veoma zahtjevna u građevinskom smislu i nada se da ćemo dobiti lijep i funkcionalan bazen.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović prilikom obilaska gradilišta u septembru, kazao je da će radovi biti završeni do 19. decembra - Dana oslobođenja.

Izvođač radova na natkrivanju bazena je firma „Neimar inženjering”, a novinar "Vijesti” je prije dva dana vidio da na gradilištu rade.

Bonus video: