"Srcem za Nataliju"

Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt
gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju
već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Kako bi se
njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni
u Makedoniji

42711 pregleda 354 reakcija 31 komentar(a)
Poster za humanitarnu utakmicu, Foto: NVO Alfa centar
Poster za humanitarnu utakmicu, Foto: NVO Alfa centar

NVO „Alfa centar“, u saradnji sa nikšićkim Sportskim centrom, organizuje humanitarnu fudbalsku utakmicu „Srcem za Nataliju“.

U utakmici će učestvovati predstavnici političkih partija, a novac će biti doniran od strane učesnika utakmice ili od strane partije i direktno uplaćen na račun djevojčice jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“.

„Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazaćemo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike. Zbog epidemiološkog rizika utakmica će biti održana bez prisustva publike“, navodi se u saopštenju „Alfa centra“.

Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja.

Utakmica će biti održana u sali Sportskog centra u subotu, 23.januara, sa početkom u 11,45 časova.

Bonus video: