Herceg Novi: Radovi na sanaciji kvara kolektora u koritu potoka Nemila

"Nakon kompletne sanacije 450 metara kolektora u koritu potoka Nemila, koji je havarisan uslijed klizišta, slijedi priključivanje kanalizacije Poda, Čela i Srbine na postrojenje za preradu otpadnih voda.Na ovaj način će biti riješen problem koji je značajno uticao na kvalitet života građana”
269 pregleda 1 komentar(a)
Sanacija, potok Nemila, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Sanacija, potok Nemila, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 21.12.2017. 14:44h

Radovi na sanaciji kanalizacionog kolektora koji je havarisan u koritu potoka Nemila u Herceg Novom, trebalo bi da budu gotovi do kraja naredne nedjelje, saopšteno je nakon što je potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović obišla teren.

"Nakon kompletne sanacije 450 metara kolektora u koritu potoka Nemila, koji je havarisan uslijed klizišta, slijedi priključivanje kanalizacije Poda, Čela i Srbine na postrojenje za preradu otpadnih voda.Na ovaj način će biti riješen problem koji je značajno uticao na kvalitet života građana”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Navedeno je i da je probijen novi put uz korito potoka, kako bi mašine mogle doći do mjesta kvara, što će ubuduće značajno olakšati posao na održavanju sistema.

Narednih dana će biti urađeno čišćenje i produbljivanje dijela potoka Nemila, kako bi bio definisan njegov tok i preduprijeđene štete od izlivanja usljed velikih padavina.

Bonus video: