Koprivica: Suprotstaviti se suludoj ideji da ulica u Beranama bude nazvana po zločincu Mladiću

"Vjerujemo da u Crnoj Gori još uvijek postoji makar malo razuma i građanske svijesti i da ovaj pokušaj neće proći. Međutim, ukoliko se to zaista i desi, Crna Gora će sebe definitivno izbrisati sa mape građanskih i prosvijećenih društava, i svrstati se u red profašističkih društava koja slave zločince"

7391 pregleda 18 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) najoštrije osuđuje predlog odluke da se jedna ulica u Beranama nazove po ratnom zločincu Ratku Mladiću, saopštio je danas Dragan Koprivica, izvršni direktor CDT.

Srpski monarhistički pokret je predložio da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, a Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Opštine Berane je taj predlog usvojio i proslijedio na dalje odlučivanje.

"Pozivamo sve progresivne snage u državi i društvu da se najenergičnije suprotstave ovoj suludoj ideji. Vjerujemo da u Crnoj Gori još uvijek postoji makar malo razuma i građanske svijesti i da ovaj pokušaj neće proći. Međutim, ukoliko se to zaista i desi, Crna Gora će sebe definitivno izbrisati sa mape građanskih i prosvijećenih društava, i svrstati se u red profašističkih društava koja slave zločince", istakao je Koprivica.

On je dodao da pozivaju predstavnike Opštine Berane da hitno prekinu dalju proceduru vezanu za ovaj predlog.

"Ukoliko to ne urade onda Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo moraju stopirati i najoštrije osuditi ovaj veoma opasan naum", zaključio je Koprivica.

Bonus video: