Milačić: Ukloniti zakonska ograničenja za vantjelesnu oplodnju

Milačić je istakao da je populaciona politika jedan od programskih temelja te partije i "bez ikakve dileme politka koja treba da bude visoko na agendi nove Vlade i parlamentarne većine"

3452 pregleda 294 reakcija 7 komentar(a)
Milačić i Mihaljević, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Mihaljević, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na uklanjanje zakonskih ograničenja kada je u pitanju vantjelesna oplodnja.

Iz Prave je saopšteno da će u saradnji sa Fondacijom „I ja imam pravo da budem mama“, kao i sa svim srodnim adresama raditi na ukidanju ograničenja i na taj način pomoći svim parovima koje ne mogu da imaju djecu.

Milačić je održao sastanak sa direktoricom Fondacije, Žanom Mihaljević, na kojem su razgovali o viziji te Fondacije kako da "svaki par/žena koji se susrijeću sa bilo kakvim oblikom steriliteta", dobiju svu potrebnu psihološku, emocionalnu, materijalnu i zdravstvenu podršku.

Predsjednik Prave se, kako je saopšteno iz te partije, zahvalio Mihaljević na borbi koju vodi kroz Fondaciju i izrazio zainteresovanost da pruži maksimalnu podršku, "s obzirom na važnost sveukupnog društvenog napora u pogledu razvoja populacione politike".

„Drago mi je što sam imao priliku da porazgovaram sa gospođom Mihaljević o ovom veoma bitnom problemu sa kojima se susrijeće veliki broj ljudi. Ono što moramo da uradimo jeste da na najbolji način, sistemski pomognemo svim ženama, koje žele, a ne mogu da imaju djecu. U postojećim zakonima koji se tiču ovoga postoje razna ograničenja. Prava Crna Gora smatra da postojeća ograničenja nisu dobra, jer je porodica i porast nataliteta nešto za šta treba svi da se zalažemno, s obzirom da je u Crnoj Gori pad nataliteta veoma veliki, a što je zabrinjavajuće. Prava Crna Gora će u saradnji sa Fondacijom 'I ja imam pravo da budem mama', kao i sa svim srodnim adresama raditi na ukidanju ograničenja i na taj način pomoći svim parovima koje ne mogu da imaju djecu", naveo je Milačić.

Istakao je da je populaciona politika jedan od programskih temelja Prave Crne Gore i "bez ikakve dileme politka koja treba da bude visoko na agendi nove Vlade i parlamentarne većine".

"Pozivamo sve relevantne državne i druge adrese koje se bave ovom problematikom da ukinemo ograničenja i maksimalno liberalizujemo proces vantjelesne oplodnje", zaključio je predsjednik Prave.

Bonus video: