Ministarstvo i Opština Herceg Novi donirali laptop i tablet računare školama

Ministarka Bratić je istakla da će ministarstvo na čijem je čelu dati sve od sebe da pomognu djeci i nastavnicima i u drugim sredinama u kojima to bude najpotrebnije

3112 pregleda 33 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opština Herceg Novi donirali su po deset laptopova i tablet računara hercegnovskim osnovnim školama „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“, „Orjenski bataljon“ i SMŠ „Ivan Goran Kovačić“. Direktorima i predstavnicima tih obrazovnih ustanova su danas u foajeu Dvorane Park donacije uručili resorna ministarka Vesna Bratić i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Ministarstvo i Opština su se, kako je saopšteno, na ovaj nači priključili humanitarnoj akciji koja se po prvi put realizuje u okviru Praznika mimoze – JUK „Herceg fest“ je organizovao do sada dva od tri planirana humanitarna koncerta, sa ciljem kupovine tablet i laptop uređaja za učenike novskih škola, sa posebnim akcentom na neophodnost njihovog korišćenja u okvirima praćenja onlajn nastave.

Bratić je istakla da su, u situaciji kada epidemija koronavirusa ne jenjava i pogađa svaki dio života, svjesniji više nego ikada koliko je važno da budu jedni uz druge, "da pomažemo jedni drugima kada je teško, da cijenimo vrijednost života i bezbjednog obrazovanja".

"Duboko svjesni egzistencijalne situacije u našem društvu i činjenice da je u takvim okolnostima izuzetno teško da baš svaki nastavnik i baš svako dijete imaju mogućnost da koriste elektronsku opremu sa ciljem da organizuju i prate nastavu na adekvatan način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je riješilo da da svoj doprinos, kazala je Bratić.

Istakla je, kako navode iz Opštine, da će ministarstvo na čijem je čelu dati sve od sebe da pomognu djeci i nastavnicima i u drugim sredinama u kojima to bude najpotrebnije.

"Pružanje mogućnosti svakom djetetu da stiče kvalitetno znanje, a istovremeno sačuva svoje zdravlje, jeste jedan od naših prioriteta, a zasigurno će to biti i u periodu koji je pred nama", poručila je ministarka.

Katić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom ministarke, kao i zahvalnost što se resorno ministarstvo odazvalo humanitarnoj akciji. Kako je kazao, nakon duže vremena, ovo je još jedan primjer dobre i kvalitetne saradnje lokalne samouprave i ministarstva na čelu sa Bratić.

On se zahvalio i ostalim pojedincima i institucijama, Vladi i Upravi za sport i mlade koji su ovu akciju podržali, a koja je po prvi put na ovaj način urađena u okviru Praznika mimoze.

Direktori i predstavnici škola kojima su uručene donacije istakli su da su uređaji „otišli u prave ruke“, te da će učenicima, kao i nastavnom kadru, biti od velike pomoći pri sprovođenju onlajn nastave, ali i kasnije, kada djeca opet sjednu u školske klupe, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: