LP: Novinarima obezbijediti status službenih lica

Iz Liberalne partije ističu da je novinarski posao u svakom društvu zahtjevan i da zato zaslužuje poseban tretman kao temelj liberalne demokratije

3601 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija osudila je napad na urednika "Monitora", Esada Kočana, poručivši da je nedopustivo fizičko nasrtanje na bilo koga i ugrožavanje slobode i ličnog integriteta, a posebno na novinara.

Kazali su da novinari moraju biti posebno zaštićeni kao nosioci javne riječi i lica koje treba otvoreno i nepristrasno da informišu javnost i time demokratizuju društvo. Takav posao u svakom društvu je zahtjevan i zato zaslužuje poseban tretman kao temelj liberalne demokratije, istakli su iz LP.

Podsjećaju da je ta partija već nekoliko puta javno tražila da se donese zakonsko rješenje koje će novinare prepoznati kao službena lica i na taj način im omogućiti dodatnu zaštitu i slobodu djelovanja.

"Nastavićemo da djelujemo na taj način sa ovim zahtjevom, uvjereni da to može doprinijeti većoj sigurnosti novinara u društvu", zaključili su iz Liberalne partije.

Bonus video: