Kolašin: Uručene "Luče" učenicima OŠ Risto Manojlović

Najboljim učenicima te generacije priznanje je uručila direktorica OŠ Dragica Ilinčić. Prema njenim riječima, zaslužiti diplomu Luča znači „osjetiti prestiž i shvatiti da su su se svi napori i odricanja za vrijeme devetogodišnjeg perioda isplatili“

2988 pregleda 376 reakcija 3 komentar(a)
Dobitnici diplome Luča, Foto: OŠ Risto Manojlović
Dobitnici diplome Luča, Foto: OŠ Risto Manojlović

Dobitnici diplome Luča u kolašinskoj OŠ Risto Manojlović, ove godine, su Đorđe Vukićević, Marija Jeknić, Vladimir Peković, Gala Dulović, Tara Dulović, Tadija Popović, Aleksandra Drljević, Nastasja Šćepanović, Helena Šuković, Andrej Milošević, Lado Vuković i Jovana Rakočević.

Najboljim učenicima te generacije priznanje je uručila direktorica OŠ Dragica Ilinčić. Prema njenim riječima, zaslužiti diplomu Luča znači „osjetiti prestiž i shvatiti da su su se svi napori i odricanja za vrijeme devetogodišnjeg perioda isplatili“.

„Vi ste intelektualna snaga ove škole i grada i uvijek težite znanju, a znanje je blago koje svoga vlasnika svuda prati. Ne zaboravite ni ovu školu koja vam je dala krila, a mi smo svi ponosni na vas, počevši od učiteljica, Boženke, Vidosave, Svetlane i Zore, vaših razrednih starješinki Lidije, Nataše i Dušice i svih drugih nastavnika koji su bili uz vas i prenosili vam znanje“, kazala je Ilinčić najboljim na kraju devetogodiišnjeg osnovnog školovanja.

Prema njenim riječima, uspjesi dobitnika diplome Luča nijesu samo u tom osvojenom priznanju.

Kako je rekla, Djorđe i Gala su imali sve petice na eksternoj provjeri znanja. Gala je dva puta dobila nagradu fonda za kvalitet i talente i bila četvra na državnom takmičenju iz hemije.

Tadija se, podsjetila je direktorica, plasirao na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika. Andrej I Lado su odlični sportisti sa brojnim nagradama na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Knjigom je nagrađena i učenica Milica Pavlović, koja nije dobitnica Luče, ali je ostvarila visok plasman na državnom takmičenju iz engleskog jezika.

„Žao mi je što period osmog i devetog razreda obilježila pandemija, pa ste bili uskraćeni i za druženje i učenje u školi. Međutim , iz svega ste naučili i dobru lekciju- da ste spremni priligadoti se i izmijenjenim okolnostima i da možete učiti i od kuće bez prisustva nastavnika“, kazala je direktorica OŠ Risto Manojlović.

Bonus video: