Rajačić odlazi u misiju u Irak

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurovićem je istakao da vjeruje da će Rajačić dostojno predstavljati svoju zemlju i profesionalno obavljati sve zadatke

4718 pregleda 6 komentar(a)
Rajačić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Rajačić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Zastavnik Dejan Rajačić biće upućen u NATO misiju u Irak, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

On se danas sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadnim generalom Milutinom Đurovićem i načelnikom Odjeljenja za operacije Generalštaba VCG, potpukovnikom Mitrom Klikovcem.

Tom prilikom Đurović je istakao da vjeruje da će Rajačić dostojno predstavljati svoju zemlju i profesionalno obavljati sve zadatke i naglasio da zastavnik ima posebnu odgovornost kao prvi pripadnik koji odlazi u NATO misiju u Irak, zbog čega će iskustva koja bude stekao biti od velikog značaja za Vojsku Crne Gore.

Rajačić
foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

On je takođe kazao da je sigurnost naših pripadnika u misijama uvijek prioritet, te da će Rajačić obavljati dužnosti u zaštićenim zonama, uprkos kompleksnoj bezbednosnoj situaciji u Iraku.

"Rajačić će provesti šest mjeseci u toj zemlji, obavljajući dužnosti logističkog podoficira pri Bagdadskom diplomatskom centru za podršku (BDSC)", navodi se u saopštenju.

Bonus video: