Vučinić vratio otpremninu Montenegro erlajnsu da bi se kandidovao?

Sagovornici “Vijesti” tvrde da jedan dio izvršne vlasti lobira za dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Akademije, Bobana Šaranovića. On je pravnik, od 2008. radi kao profesor prava na Policijskoj akademiji. Navodno nije omiljen u kolektivu, jer mu zamjeraju loše rezultate tokom ove godine, u kojoj je rukovodio tom ustanovom
315 pregleda 23 komentar(a)
Miloš Vučinić, Foto: Slavica Kosić
Miloš Vučinić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.11.2017. 17:59h

Do kraja sedmice najvjerovatnije će biti poznato ko će od četiri prijavljena kandidata rukovoditi Policijskom akademijom.

Za tu funkciju nadmeću se dugogodišnji profesori Akademije Boban Šaranović, dr Damir Zejnilović, pomoćnica direktora te obrazovne ustanove Tanja Tripović i nekadašnji rukovodilac Posebne jedinice policije Miloš Vučinić.

Zejnilović je vanredni profesor Univerziteta Mediteran, od 2008. u Akademiji predaje kriminalistiku i kriminologiju, a na mjestu direktora bi ga navodno najrađe vidio ministar prosvjete Damir Šehović.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da jedan dio izvršne vlasti lobira za dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Akademije, Bobana Šaranovića. On je pravnik, od 2008. radi kao profesor prava na Policijskoj akademiji. Navodno nije omiljen u kolektivu, jer mu zamjeraju loše rezultate tokom ove godine, u kojoj je rukovodio tom ustanovom.

Sagovornici iz PA “Vijestima” su rekli da bi Vučinić bio najbolje rješenje i da navodno ima podršku premijera Duška Markovića.

On je bio načelnik OB Danilovgrad i šef Centra bezbjednosti Herceg Novi. Nakon odlaska iz policije, bio je koordinator sektora bezbjednosti Montenegro erlajnsa, gdje je bio do prošle godine.

Iz te kompanije “Vijestima” je potvrđeno da je Vučinić sporazumno raskinuo radni odnos i za to dobio otpremninu.

“Milošu Vučiniću je prilikom sporazumnog prestanka radnog odnosa isplaćena otpremnina, koju je isti kasnije u punom iznosu vratio društvu”, kazali su iz MA.

Sagovornici bliski Vučiniću tvrde da je otpremninu vratio kako bi se mogao kandidovati za funkciju direktora Akademije. “U MA je mjesečno prihodovao 1.800 eura, imao je na raspolaganju službeni megan, putovao je na sve seminare iz bezbjednosti u Evropi”, kazao je sagovornik iz te kompanije.

Iz MA obrazložili su da za svako službeno putovanje u zemlji ili inostranstvu, zaposleni ostvaruju pravo na isplatu dnevnica u visini utvrđenoj relevantnim propisima. Odluku o izboru direktora Akademije donijeće Šehović.

U toj obrazovnoj ustanovi direktor nije biran od januara, kada je u udesu stradao tadašnji rukovodilac.

Bonus video: