Mojkovac: Za pomoć u zapošljavanju mladih svega 733 eura

Kapitalni izdaci iz mojkovačke opštinske kase prošle godine iznosili su 763.013 eura

2992 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Kapitalni izdaci iz mojkovačke opštinske kase prošle godine iznosili su 763.013 eura, što je za oko 12 odsto manje u odnosu na prvobitno planirana izdvajanja po tom osnovu.

Najviše, skoro 269.000 eura, potrošeno je za izgradnja stambenog objekta u Rudnici lamela III. Za sanacija i održavanje lokalnih puteva i ulica, te izgradnju mostova i vodopropusta izdvojeno je oko 118.000 eura.

Izrada projekata i tehnički prijemi koštali su oko 67.000, a izgradnja drvarnica i potpornih zidova u gradskoj zoni 42.000 eura.

Iz kapitalnog budžeta novac je trošen i na pomoć za seoske vodovode i planinske vodopoje, tehničko opremanje preduzeća Komunalne usluge “Gradac”, izgradnju pješačke staze u Poljima…

Skoro 40.000 eura u godini krize potrošeno je i za nabavku i transport službenih vozila.

Za prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi za osobe sa invaliditetom iz opštinske kase bilo je planirano 5.000, a potrošeno je duplo manje. Nije potrošeno ni euro od planiranih 5.000 za održavanje kulturno-istorijskih spomenika i vjerskih objekata.

Prema podacima iz izvještaja o realizovanim kapitalnim izdacima za prošlu godinu, lokalna uprava nije trošila za izgradnja skloništa za pse, izgradnju stambene zgrade pored Opštine, kao ni za projekat “Održivo upravljanje rijekom Tarom”…

Iz budžetske rezerve, koja je za prošlu godinu iznosila oko 40.000 eura, u mojkovačkoj opštini najviše, više od četvrtine, potrošeno je na advokatske i sudske troškovi i ugovorene obaveze. Nešto manje od toga, oko 9.700 eura iznosila je, kako piše u izvještaju, pomoć organizacijama, udruženjima i lokalnom mediju.

Na stvaku “informisanja i promotivne informacije” iz budžetskih rezervi potrošeno je oko 4.894, a tek petina tog iznosa za kulturnih aktivnosti i obrazovanje. Za pomoć zaposlenima u lokalnoj upravi za slučaj bolesti i smrti člana porodice izdvojeno je 4,11 eura.

Opština je, kako piše u izvještaju o trošenju lanjskih budžetskih rezervi, za sufinansiranje zapošljavanja mladih potrošila svega 733 eura.dragana

Bonus video: