Od smeća očišćeni katuni Štavna, Božićki i Vulića

Jukić apelovala na posjetioce Parka prirode, ali i na one koji izdižu u katune podno Komova da vode računa o odlaganju smeća.

6060 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Park prirode Komovi
Foto: Park prirode Komovi

Katuni Štavna, Božićki i Vulića očišćeni su od smeća u akciji koju je organizovao Park prirode Komovi.

V.d. direktorice tog Parka prirode Ivana Jukić, za "Vijesti" je kazala da je akcija šišćenja i sređivanja organizovana uz podršku Etno sela Štavna, Domaćinstva Kobil do, Ivangrad studija, andrijevičkog Komunalnog preduzeća i Regionalnog edukativnog centra za sjever iz Andrijevice.

čišćenje Komovi
foto: Park prirode Komovi

Ona je ukazala na veliki problem nepravilnog odlaganja otpada, zbog čega će akcija uskoro morati da se ponovi.

"Ovog puta akcija je trajala nekih pet sati. Pokupili smo veliki kamion smeća i kontejner, tačnije očistili kompletnu Štavnu, katun Božići i katun Vulića. Prezicnije, pokupljeno je smeće od Štavne do početka planinarske staze za Vasojevićki kom. S obzirom na to da je stanje na terenu porpilično loše, mi ćemo i dalje sprovoditi akcije čišenja", rekla je Jukić.

čišćenje Komovi
foto: Park prirode Komovi

Ona je istakla da će Park prirode pojedine akcije sprovoditi samostalno, a da će u nekima tražiti podršku što većeg broja eko aktivista i ljubitelja prirode.

čišćenje Komovi
foto: Park prirode Komovi

Jukić je apelovala na posjetioce Parka prirode, ali i na one koji izdižu u katune podno Komova da vode računa o odlaganju smeća.

čišćenje Komovi
foto: Park prirode Komovi

"Sa Komunalnim preduzećem iz Andrijevice postigli smo dogovor da se na Štavni postavi jedan veliki kontejner, a ostalo je da se precizira i koliko će često odvoziti smeće. To je urađeno kako bi se pomoglo ljudima koji tvrde da otpad nepravilno odlažu jer nema kontejnera. Tokom akcije koja je juče organizovana mi smo, iako nismo imali obavezu, čistili i oko vikendica", kazala je Jukić.

Bonus video: