Privremena vozila preveli na sebe

”O dopise i zahtjeve kojima je ovo Ministarstvo tražilo povraćaj navedenih vozila oglušile su se većina opština (osim Opštine Pljevlja koja je ustupljeno vozilo vratila) uz obrazloženje da su u toku korišćenja vozila ista servisirali i registrovali i na taj način stekli pravo svojine nad istim"

10549 pregleda 9 komentar(a)
I Opština Žabljak dobila jedno vozilo na korišćenje, Foto: BORIS PEJOVIC
I Opština Žabljak dobila jedno vozilo na korišćenje, Foto: BORIS PEJOVIC

Opštine Žabljak, Šavnik, Mojkovac, Kolašin i Petnjica oglušile su se o više dopisa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i nisu vratile vozila koja su im privremeno ustupljena 2019. godine. Iz resora Aleksandra Stijovića uputili su urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova i tražili da postupe u okviru nadležnosti, navodeći da opštine nemaju nijedan zakonski osnov da vozila zadrže.

Zaključkom Vlade iz septembra 2019. za potrebe Agroinfo centara opštinama Žabljak, Šavnik, Pljevlja, Mojkovac i Petnjica ustupljeno je na korišćenje po jedno Dacia Duster vozilo. U aprilu su izvršene izmjene i dopune ranijeg zaključka i odlučeno je da se privremeno ustupljena vozila vrate resoru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

”O dopise i zahtjeve kojima je ovo Ministarstvo tražilo povraćaj navedenih vozila oglušile su se većina opština (osim Opštine Pljevlja koja je ustupljeno vozilo vratila) uz obrazloženje da su u toku korišćenja vozila ista servisirali i registrovali i na taj način stekli pravo svojine nad istim, pa su na osnovu toga i izvršili preregistraciju vozila na opštine”, navodi se u urgenciji resora na čijem je čelu Stijović i dodaje da opštine “nemaju nijedan pravni osnov da zadrže ustupljena vozila, uzimajući u obzir činjenicu da Agroinfo centri za čije potrebe su vozila i bila ustupljena na privremeno korišćenje prestaju sa radom”.

Iz tog Ministarstva tražili su povraćaj i dva vozila Fiat Grande punto i jednog automobila ševrolet aveo, koji su istim zaključkom ustupljeni opštinama Mojkovac, Šavnik i Kolašin.

Iz tog resora od Ministarstva unutrašnjih poslova tražili su da ponište rješenja ili neki drugi pravni akt kojima su vozila preregistrovana.

”I obezbijediti da ista budu vraćena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, piše u urgenciji koju potpisuje ministar Stijović. D. K.

Bonus video: