Amfilohije: Današnja Crna Gora je sve manje njegoševska Crna Gora, a sve više Montenegro

"Povratak istinskih Crnogoraca biće onda kada budu učestvovali u spasavanju nemanjićke lavre manastira Morače i moračkog kanjona, koji je zapamćen i zapisan u istoriji svijeta, u istoriji čovječanstva, da ne govorim o istoriji nemanjićkog naroda srpskoga, crnogorskoga...", rekao je mitropolit Amfilohije
102 pregleda 41 komentar(a)
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 14.11.2017. 17:39h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je "današnja Crna Gora sve manje njegoševska Crna Gora, a sve više Montenegro".

"Povratak istinskih Crnogoraca biće onda kada budu učestvovali u spasavanju nemanjićke lavre manastira Morače i moračkog kanjona, koji je zapamćen i zapisan u istoriji svijeta, u istoriji čovječanstva, da ne govorim o istoriji nemanjićkog naroda srpskoga, crnogorskoga... Zapisana je lavra moračka, zapisana je od ovih ruskih izaslanika koji su u svoje vrijeme dolazili. Daj Bože da oni dolaze i u vremenima posle ovih naših vremena i da nađu i lavru moračku, i morački kanjon, jedistven u Evropi, a da sa njima nađu i nas onakvim kakvi smo bili u vrijeme Petra Prvog i Petra Drugog Petrovića", rekao je Amfilohije.

On je govorio na promociji knjige "Borba za spas Morače" autora Komnena Bećirovića.

On je naveo i da je Bećirović jedan od "najznačajnijih boraca za odbranu, ne samo Morače i njene nemanjićke lavre, nego i lovćenske crkve Svetog Petra Cetinjskog".

Istakao je da je Bećirović svojevremeno podigao na noge najznačajnije ljude Evrope "protiv tog nepočinstva ondašnjih vlastodržaca".

Bonus video: