KCCG: Direktori legalno na funkcijama

Iz Kliničkog centra nakon deset dana kazali da poštuju zakon i da se čelnici u toj ustanovi neće birati van nje

6923 pregleda 0 komentar(a)
”Svaka odluka jeste i ostaje zasnovana na zakonitim, mjerljivim i objektivnim rezultatima rada”: KCCG, Foto: Savo Prelević
”Svaka odluka jeste i ostaje zasnovana na zakonitim, mjerljivim i objektivnim rezultatima rada”: KCCG, Foto: Savo Prelević

Svi vršioci dužnosti direktora svih organizacionih jedinica u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) obavljaju svoje funkcije u skladu sa potpisanim ugovorima o radu koji su zasnovani na Zakonu o radu.

To su juče kazali iz ove ustanove, deset dana nakon što su im “Vijesti” poslale pitanja u vezi sa imenovanjima v. d. direktora.

“Sve odluke o imenovanjima i razrješenjima, na svim nivoima u KCCG, kao i do sada, donosiće se u ovoj ustanovi, a ne na bilo kojoj drugoj adresi. Svaka jeste i ostaje zasnovana na zakonitim, mjerljivim i objektivnim rezultatima rada”, rekli su iz Pravne službe Kliničkog centra.

”Vijesti” su juče objavile da više direktora klinika KCCG nemaju pravni osnov da budu na toj funkciji, nakon što su im istekla rješenja kojim su imenovani za vršioce dužnosti na period od šest mjeseci.

Povezani članci

26. Avgust 2021.

Direktori klinika u KCCG nelegalno na pozicijama?

Izvori “Vijesti” potvrdili su da najmanje pet direktora nije potpisalo nove ugovore o radu, pa su sada, navodno, nelegalno na pozicijama rukovodilaca klinika.

Radi se, navodno, o direktorima Hirurške, Interne, te Klinike za otorinolaringologiju...

”Vijesti” su KCCG još 16. avgusta pitale kojim v. d. direktora je istekao mandat od šest mjeseci u junu, da li su produženi ugovori i, ukoliko nisu, kakav je njihov pravni status na klinikama.

O ovom slučaju navodno je obaviještena i inspekcija rada, ali ni iz Uprave za inspekcijske poslove do danas nisu odgovorili “Vijestima” da li su postupili po prijavi, odnosno da li je sproveden nadzor i šta je utvrđeno.

Bonus video: