Ambasadori u videu o utiscima koje Crna Gora na njih ostavlja

Ambasador Rumunije Matej Viorel Ardeleanu, između ostalih, kazao je kako će Crna Gora uskoro postati novi dragulj EU, a ambasador Kine Liu Đin govorio je o jednom od najznačajnijih turističkih motiva za kineske turiste - Mostu na Tari

3868 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, video kroz koji su ambasadori, koji borave u našoj državi, iskoristili kao slobodan izraz utiska koji Crna Gora ostavlja na njih.

"Dragulj čije bogatstvo je oslikano na cijeloj teritoriji, istorijski inspirativno područje, ljudi koji su vrijednost sama za sebe - neki su od utisaka koje su strani ambasadori izrazili govoreći o posebnom osjećaju i doživljaju koji stiču tokom boravka u Crnoj Gori. Vjerujući u snagu njihovih riječi, posebno zbog profesionalnog iskustva koje se često odnosi na cijeli svijet, pripremljen je video spot u kojem je kroz priču o mozaiku, bogatstvu različitosti prenešena snažna poruka o potencijalima naše zemlje".

"Stapanje raznorodnih prirodnih, istorijskih, kulturnih, umjetničkih djelića u jedan mozaik, koji naša zemlja zaista jeste, se čini kao jako primamljiv poziv svima, posebno onima koji teže ispunjenom, dinamičnom i nezaboravnom odmoru", naveli su iz Ministarstva, kazavši da je video pripremljen imajući u vidu značaj utiska koji strani gosti stiču tokom boravka u Crnoj Gori.

“Negdje tokom sezone, u Kotorskom zalivu čuo sam djevojčicu od 12,13 godina kako svojim roditeljima govori: 'Plivamo među planinama', i mislim da je to sjajno zapažanje koje se odnosi na Crnu Goru”, rekao je Ambasador Rusije Vladislav Maslenikov.

Ambasador Rumunije Matej Viorel Ardeleanu kazao je kako će Crna Gora uskoro postati novi dragulj Evropske unije, a ambasador Kine Liu Đin govorio je o jednom od najznačajnijih turističkih motiva za kineske turiste - Mostu na Tari. Prema njegovim riječima, osim što je nezaobilazno mjesto koje posjećuju, Most na Tari je u Kini izuzetno popularan, toliko da je prikazan u Pekingu u stanici metroa, a skulptura od leda u obliku tog mosta izlaže se tokom godišnjeg zimskog festivala.

"Mozaik, kao centralni motiv priče oslikava indirektni, umjetnički simbol inkluzivnosti, temi kojoj se Svjetska turistička organizacija posvetila povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. U priči o mozaiku svaki ukus, boja, oblik i orjentacija čine nezamjenljive djeliće cjeline u kojoj svako ima svoje mjesto, a ujedno je poruka da turizam nije samo statistika, već da iza svake priče stoji pojedinac", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: